Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dairis Bertāns: Spēle gāja kā pa kalniem

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmajā pārbaudes spēlē gan izveidoja veiksmīgas punktu gūšanas iespējas, gan pieļāva kļūdas, kas nelabvēlīgi ietekmēja mača gaitu, sarunā ar žurnālistiem norādīja Latvijas valstsvienība kapteinis Dairis Bertāns.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti pirmajā pārbaudes spēlē, kas tika aizvadīta Liepājā, ar rezultātu 87:77 uzvarēja Zviedriju.

"Prieks, ka arī spēlē, kas gāja kā pa kalniem, bija labi momenti un arī nedaudz bezcerīgi brīži, taču mācējām beigās uzvarēt," teica Bertāns.

"Pēc pirmā puslaika bija komfortabls pārsvars, bet zviedri iznāca otrajā puslaikā agresīvāki un atrada savus brīvos metienus, kurus ar ļoti labu procentu arī iemeta, un pietuvojās rezultāta ziņā. Brīžiem izskatījāmies laukumā tā, kā gribam izskatīties, tagad tikai galvenais to noturēt ilgākā laika periodā," turpināja basketbolists.

Bertāns neslēpa, ka pēc nedēļu ilgiem kopīgie treniņiem Liepājā Latvijas izlases sniegums un saspēlēšanās laukumā mēdz būt svārstīga.

"Dažreiz viss liekas ļoti labi, spēlējām ilgas izspēles, taisījām uzbrukumu, zinot, ka atradīsim opcijas arī piecas vai sešas sekundes līdz uzbrukuma laika beigām, bet brīžiem skrējām kā ar galvu sienā un zaudējām," izcēla Bertāns.

Viņš atklāja, ka aizvadītajā nedēļā Liepājā izlase aizvadījusi gan treniņus ar basketbola bumbām, gan bez, vairāk pievēršoties tieši fiziskajai sagatavotībai.

"Strādājām, lai arī ieliktu fizisko bāzi pirms čempionāta, tāpat arī trenējam to, ko darām laukumā - uzbrukums, saspēle, aizsardzība," norādīja kapteinis.

Pēc pārbaudes spēles pret Zviedriju Latvijas basketbolisti atgriezīsies Rīgā, kur 5.augustā tiksies ar Gruziju, 12.augustā - ar Dominikānas Republiku un 16.augustā savā laukumā stāsies pretī Somijai. Pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi