Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dienvidsudānas, Kaboverdes, Kotdivuāras un Jaunzēlandes basketbolisti izcīna uzvaras PK otrās kārtas spēlēs

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra otrās kārtas spēlēs pie uzvarām pirmdien tika Dienvidsudānas, Kaboverdes, Kotdivuāras un Jaunzēlandes basketbolisti.

B apakšgrupas mačā Dienvidsudāna ar 89:69 (22:14, 22:26, 19:13, 26:16) pieveica Ķīnas valstsvienību, tiekot pie pirmā panākuma divās spēlēs un saglabājot cerības uz kvalificēšanos izslēgšanas mačiem.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 21 punktu bija Kārliks Džounss, kura rēķinā arī sešas rezultatīvas piespēles, kamēr ķīniešu sastāvā 22 punktus guva Kaiers Lī.

Jau vēstīts, ka pirmās kārtas mačos Dienvidsudāna ar 96:101 papildlaikā piekāpās Puertoriko, bet Ķīna ar 63:105 atzina Serbijas pārākumu. Serbi ar puertorikāņiem tiksies plkst.15.

Tikmēr F apakšgrupā divu pirmajā kārtā zaudējušo komandu duelī Kaboverdes izlase ar 81:75 (24:23, 9:23, 26:20, 22:9) pieveica Venecuēlu.

Kaboverdes izlases labā 22 punktus guva Žuau Gomiss, savukārt Venecuēlas sastāvā ar 15 punktiem izcēlās Dāvids Kubiljans.

Pirmās kārtas mačos Kaboverde ar 60:85 piekāpās Gruzijas valstsvienībai, bet Venecuēlas basketbolisti ar 85:100 atzina slovēņu pārākumu. Gruzijas un Slovēnijas komandas savstarpējo spēli uzsāks plkst.14.30.

Savukārt C apakšgrupas otrās kārtas pirmajā mačā Jaunzēlandes izlase ar 95:87 (21:18, 25:19, 19:20, 20:28, 10:2) pārspēja Jordāniju, tiekot pie pirmā panākuma turnīrā.

Jaunzēlandiešu rindās 23 punktus guva Aizaija Mauriahuhu--Leafa, bet Jordānas izlases sastāvā 39 punktus guva Rondaije Holliss-Džefersons.

C apakšgrupas pirmajos mačos Jaunzēlande ar 72:99 piekāpās ASV basketbolistiem, bet Jordānijas izlase ar 72:91 atzina grieķu pārākumu.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra otrās spēlē Kotdivuāras basketbolisti sīvā cīņā ar divu punktu pārsvaru pieveica Irānas valstsvienību un turpinās cīņu par iekļūšanu 16 labāko komandu pulkā.

H apakšgrupas mačā kotdivuārieši bija pārāki ar 71:69 (15:20, 22:15, 17:21, 17:13), tiekot pie pirmā panākuma divās spēlēs.

Uzvaru Kotdivuārai ar trim precīziem soda metieniem 6,3 sekundes pirms finālsvilpes nodrošināja Suleimans Diabatē. Pēdējā uzbrukumā Irānas valstsvienībai bija iespēja izraut uzvaru, tomēr Behnama Jahčali tālmetiens nebija precīzs.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 17 punktiem bija Nisrē Zuzoā, bet irāņu sastāvā 19 punktus guva Jahčali.

Jau vēstīts, ka pirmās kārtas mačos Kotdivuāras izlase 64:94 piekāpās Spānijas valstsvienībai, bet irāņi ar 59:100 atzina Brazīlijas basketbolistu pārākumu.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnās Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlē Japānas pilsētā Okinavā, bet G un H apakšgrupu cīņas notiek Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiks noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi