Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

EČ ceturtdaļfināls: Spānija dramatiskā galotnē uzvar grieķus

Spēcīgā Spānijas basketbola izlase otrdien kļuva par pirmo Eiropas čempionāta pusfinālisti, aizraujošā ceturtdaļfināla mačā ar 73:71 (14:14, 25:18, 16:25, 18:14) pārspējot Grieķiju. Zīmīgi, ka grieķiem tas bija pirmais zaudējums turnīrā. Spānija Eiropas čempionāta pusfinālu sasniegusi devīto reizi pēc kārtas.

Pēc 6:0 sākuma Spānijai gan neizdevās strauji audzēt pārsvaru, pirmajai ceturtdaļai noslēdzoties neizšķirti 14:14. Otro ceturtdaļu spāņi sāka labāk, palēnām iegūstot nelielu pārsvaru. Brīdi pirms puslaika beigām tas sasniedza pat deviņus punktus (39:30), bet grieķi pēdējās sekundes nedaudz samazināja deficītu.

Otrā puslaika ievadā Grieķija veica 14:3 izrāvienu, iegūstot nelielu pārsvaru, tomēr Spānija pretiniekus tālāk nelaida, rezultātam turpinot augt līdzīgi. Trešo desmitminūti grieķi jau spēja noslēgt ar +2 - 57:55. Turpinājumā spāņi ļoti labi uzsāka izšķirošas desmit minūtes pamatlaikā, ātri gūstot deviņus punktus un panākot 64:60 savā labā. Vēl 79 sekundes pirms pamatlaika beigām Spānija atradās priekšā ar 68:61, pārsvaru nervozās soda metienu sacensībās noturot līdz mača finālsvilpei - 73:71.

Uzvarētājiem lielisku spēli aizvadīja Po Gazols, kuram 27 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, bet 18 punktus pievienoja viņa komandas biedrs NBA klubā Čikāgas Bulls Nikolā Mirotičs. Tikmēr Grieķiju no zaudējuma neglāba saspēles vadītāja Nika Kalatesa (piezīmju normas dēļ spēli beidza priekšlaicīgi) 14 punkti un septiņas rezultatīvās piespēles, bet 13 punkti Giorgim Printezim. Iespaidīgs sniegums arī Džannim Antetokonmpo, kuram 12 punkti un 17 atlēkušās zem groziem.

Spānija ceturtdien cīņā par vietu finālā samēros spēkus ar pašreizējo čempioni Franciju, bet grieķi mačā ar Latviju centīsies nodrošināt vietu Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Savukārt trešdien tiks aizvadīti abi atlikušie ceturtdaļfināli, kuros Serbija eksaminēs pirmo reizi tik tālu tikušos čehus, bet vēlajā spēlē Lietuva spēlēs ar Itāliju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi