Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Finansējumu dalībai olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā varētu saņemt tikai Latvijas basketbola izlase

Finansējumu izdevumu, kas saistīti ar sagatavošanos un dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, segšanai varētu saņemt tikai Latvijas basketbola izlase, liecina izmaiņas rīkojuma projektā, ko Izglītības un zinātnes ministrija nodevusi atkārtotai saskaņošanai.

Sākotnējā iecere paredzēja finansējumu piešķirt arī Latvijas Hokeja federācijai (LHF), lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Latvijas vīriešu hokeja valstsvienības sagatavošanos un dalību 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu atlases turnīram hokejā vīriešiem Latvijā šogad. Kopā abām izlasēm bija plānots atvēlēt 815 751 eiro.

Tiesību aktu portālā pieejamā informācija liecina, ka IZM lūgumu neatbalstīja Finanšu ministrija (FM). Tā atsaucās uz 19.februāra Koalīcijas partiju sadarbības sanāksmi, kurā vienojās sporta pasākumiem šogad vairāk nepieprasīt finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. 

FM arī atgādināja, ka valdība abiem sporta pasākumiem šogad jau piešķīra finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 2 319 330 eiro apmērā.

Tagad IZM lūdz piešķirt 388 130 eiro tikai Latvijas Basketbola savienībai, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības sagatavošanos un dalību 2024.gada Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīrā. Tas ir par 11 300 eiro mazāk, nekā sākotnēji lūgts.

LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs aģentūrai LETA atklāja, ka šobrīd notiek "aktīvs saskaņošanas darbs" ar IZM par olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sagatavošanai nepieciešamo finansējumu. "Mums ir kopīga izpratne par pasākuma valstisko nozīmi," pauda Pļāvējs.

Jau vēstīts, ka 2024.Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīrs noritēs no 2.jūlija līdz 7.jūlijam. Rīgā kvalifikācijas turnīrā A grupā Latvijas vīriešu basketbola izlase tiksies ar Gruziju un Filipīnām, bet B grupā spēlēs Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūst tikai turnīra uzvarētāja.

Savukārt turnīrs hokejā vīriešiem ar Latvijas izlases līdzdalību norisināsies no 29.augustam līdz 1.septembrim "Arēnā Rīga".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi