Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Ventspils zaudē Latvijas-Igaunijas līgas ceturtdaļfinālā

Ar "Ventspils" basketbolistu zaudējumu ceturtdaļfinālā, pirmajā puslaikā gūstot vien 18 punktus, ceturtdien Rīgā sākās "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) finālsešinieka cīņas.

"Ventspils" piekāpās Igaunijas vienībai Raplas "Avis Utilitas" ar 69:79 (6:16, 12:19, 22:19, 29:25).

Pēc līdzīga sākuma igauņi pirmās ceturtdaļas beigās un otrās sākumā guva desmit bezatbildes punktus, panākot 18:8.

Otrās ceturtdaļas laikā Raplas komandas pārsvars ne brīdi nebija rakstāms ar tikai vienu ciparu, puslaika beigās sasniedzot 17 punktu starpību - 35:18.

Otrā puslaika sākumā ventspilnieku nedienas turpinājās, pēc 11:0 izrāviena un Brendona Redžinalda Čaildresa trīspunktu metiena "Avis Utilitas" panākot 46:18.

Pēc tam ventspilnieki kāpināja tempu un sāka iedzīšanu, līdz ceturtdaļas beigām deficītu samazinot uz pusi - līdz 40:54 pēc Kristapa Medisa trīspunktu metiena.

Arī pēdējo ceturtdaļu ventspilnieki uzsāka ar precīzu trīspunktu metienu Artūra Ausēja izpildījumā, panākot 43:54.

Tuvāk tikt neizdevās. Raplas basketbolisti nepilnas sešas minūtes līdz spēles beigām ar astoņiem pēc kārtas gūtiem punktiem pēc Čaildresa divpunktu metiena atkal panāca 20 punktu pārsvaru - 64:44.

Pēc Kristofera Kofija trīspunktu metiena ventspilnieki pietuvojās līdz 67:77, taču laika kam vairāk pietrūka.

"Ventspils" rindās Kofijs sakrāja "double-double" - 18 punkti un 11 atlēkušās bumbas. Ausējs guva 15 punktus, izcīnīja sešas bumbas zem groziem un piecreiz rezultatīvi piespēlēja, bet Mediss pievienoja 13 punktus.

Viesiem Roberts Freimanis sakrāja "double-double" - 17 punkti un 14 atlēkušās bumbas.

Rezultatīvākais "Avis Utilitas" vienībā ar 36 punktiem bija Čaildress, kurš pretiniekiem izprovocēja desmit piezīmes, bet Šakils Dorsons desmit punktiem pievienoja astoņas atlēkušās bumbas.

"Ventspils" šosezon Latvijas komandu turnīrā ar 15 uzvarām 25 spēlēs finišēja otrā, bet Raplas basketbolisti Igaunijas komandu konkurencē ar 13 uzvarām 24 spēlēs bija trešie.

Pēc lieliska sezonas sākuma ventspilnieki piebremzēja tās beigās, pēdējās 13 cīņās piedzīvodami astoņus zaudējumus. Pamatturnīru gan izdevās beigt ar 96:66 uzvaru Valmierā.

Arī Raplas klubam pēdējā cīņā izdevās pārliecinoši uzvarēt, ar 102:60 pārspējot Tallinas "TalTech", un pārtraukt triju zaudējumu sēriju.

Savstarpējās četrās LIBL spēlēs uzvaru vienmēr bija svinējusi "Ventspils". Tāpat bija arī iepriekš Baltijas Basketbola līgas spēlēs.

2018./2019.gada sezonā "Ventspils" kļuva par pirmo LIBL uzvarētāju, kamēr "Avis Utilitas" ceturtdaļfinālā divās spēlēs zaudēja "VEF Rīga".

Ar vidēji mačā gūtiem 16,6 punktiem punktu gūšanas līderis ventspilniekiem šosezon bija bijis Māris Gulbis, kurš 2019.gada pavasarī jau cēla virs galvas uzvarētāja kausu. Viņam tuvākie asistenti ir bijuši Artūrs Ausējs ar 15,2, Kristofers Kofijs ar 12 punktiem un 8,5 atlēkušajām bumbām un Kristaps Mediss ar 10,7 punktiem.

Īsi pirms pamatturnīra beigām līgums tika lauzts ar vēl vienu no rezultatīvākajiem spēlētājiem Kemeronu Randlsu (14,6 punkti).

Tikmēr viens no rezultatīvākajiem Raplas komandā ir Latvijas basketbolists Roberts Freimanis, kurš vidēji mačā bija guvis 13,3 punktus un ar 7,8 atlēkušajām bumbām bija komandas labākais cīnītājs zem groziem.

Martā piesaistītais saspēles vadītājs Brendons Redžinalds Čaildress bija guvis 21,7 punktus spēlē, bet Alvadžids Aminu sakrājis 12,6 punktus un 7,2 atlēkušās bumbas.

Plkst.20 Olimpiskajā sporta centrā tiksies "Ogre" un Igaunijas vienība "Parnu Sadam". Spēli tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Best4Sport".

Šī mača uzvarētāja sestdien tiksies ar "VEF Rīga", kamēr otra dueļa uzvarētāju gaida Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Spēles norisinās Olimpiskajā sporta centrā tā sauktajā burbuļa formātā.

Ceturtdaļfināli paredzēti 8.aprīlī, pusfināli - 10.aprīlī un medaļu spēles - 11.aprīlī.

Latvijas komandu grupā 25 spēlēs pirmo vietu ar 23 uzvarām izcīnīja "VEF Rīga", ar 15 uzvarām finišēja "Ventspils", ar 14 panākumiem - "Ogre". 12 uzvaras izcīnīja "Liepāja", septiņas - "Valmiera Glass"/ViA komanda, bet četri panākumi tika "Latvijas Universitātes" vienībai.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Pēc diviem atsevišķiem turnīriem Latvijas un Igaunijas grupās pa trim labākajām katras valsts komandām ieguva tiesības spēlēt LIBL finālturnīrā.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi