Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

FOTO: Latvijas basketbolisti pārbaudes spēlē uzvar Igauniju

Latvijas basketbola valstsvienība, turpinot gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, pirmdien Tallinā pārbaudes spēlē ar 78:74 (39:33) pārspēja Igaunijas izlasi un kļuva par Reval Park Hotel&Casino turnīra uzvarētājiem.Gan Latvijas valstsvienības pamatsastāvs (Strēlnieks, Bankevics, Kuksiks, Zaķis, Bērziņš), gan mājinieki spēles sākumā nekādi nespēja atrast veiksmi uzbrukumā, un pirmajās trīsarpus minūtēs abas komandas kopā bija guvušas tikai četrus punktus.

Turklāt zemo rezultativitāti diez vai varēja skaidrot ar ārkārtīgi ciešu pretinieku aizsardzību.Pirmie spēli uztaustīja viesi, galvenokārt uz precīzu soda metienu rēķina ātri iekrājot 11 punktu starpību (21:10). Taču otrās ceturtdaļas sākumā atdzīvojās arī mājinieki ar Rainu Veidemanu priekšgalā, un 14.minūtē nekas daudz no Latvijas izlases pārsvara nebija palicis (26:23). Līdz pārtraukumam mājinieku ofensīvu latviešiem gan izdevās apslāpēt, taču atjaunot iepriekšējo pārsvaru ne.Otro puslaiku Igaunijas basketbolisti sāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas un pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā (40:39). Laukuma saimnieki gan manāmi bija uzlabojuši darbību aizsardzībā, gan arī daudz sekmīgāk apdraudēja Latvijas izlases grozu. Latvijas komanda turpināja dominēt cīņā pie groziem, taču arī pieļāva pārāk daudz tehniskā brāķa.Ilgāku laiku igauņu pārsvars turējās 3 – 5 punktu robežās, līdz trešās ceturtdaļas pēdējā minūtē Kalve ar tālmetienu atkal panāca izlīdzinājumu – 56:56.Cīņas pēdējo posmu viesi iesāka ar vēl sešiem punktiem pēc kārtas, krietni centīgāku darbību sava groza tuvumā un kolektīvām pūlēm atjaunoja vadību (62:56, 69:60). Ceturtās ceturtdaļas pirmās minūtes izrādījās izšķirošās cīņā. Pusminūti līdz pamatlaika beigām Igaunijas izlase gan samazināja starpību līdz 76:74, tomēr tālmetiens, ar kuru vēlāk varēja panākt neizšķirtu, viņiem nebija precīzs.Rezultatīvākie Latvijas valstsvienības sastāvā ar 13 gūtiem punktiem bija Jānis Strēlnieks un Ingus Bankevics.Jau ziņots, ka dienu iepriekš Latvijas basketbolisti pārliecinoši pieveica Zviedrijas izlasi (91:68), kas pirms tam piekāpās arī turnīra saimniekiem igauņiem (73:76). Pēdējo pārbaudes spēli pirms EČ atlases turnīra Ainara Bagatska trenētā komanda aizvadīs ceturtdien viesos pret Krievijas izlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pārbaudes spēle basketbolā

Igaunija – Latvija 74:78 (12:23, 33:39, 56:56)

Latvija: Strēlnieks 13, Bankevics 13, Zaķis 11, Freimanis 10, Jeromanovs 7, Sirsniņš 6, Šeļakovs, Jurevičus 6, Kalve 5, Bērziņš 4 (12 atl.), Kuksiks 3, Bertāns

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi