Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Itālija vēlas rīkot olimpisko atlases turnīru basketbolā; ceļazīmi iegūtu arī EČ 8.vieta

Eiropas čempionāta basketbolā sestās vietas ieguvēja Itālija vēlas rīkot olimpisko kvalifikācijas turnīru cerībā tikt uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, medijiem atklāja Itālijas Basketbola federācijas (FIP) prezidents Džianni Petruči.

Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā Itālija ar 85:95 piekāpās Lietuvai, bet pusfinālā par 5.-8.vietu ar 85:70 uzveica Čehiju, tādējādi izcīnot iespēju piedalīties Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

"Gribam rīkot vienu no turnīriem. Tā mājvieta būtu Turīna, tur ir lielākā arēna Itālijā. Plānoju pārrunas ar FIBA prezidentu," teica Petruči. Gadījumā, ja kvalifikācijas turnīru rīkos Itālija, tajā varēs piedalīties arī izlase, kura Eiropas čempionātā ieņems astoto pozīciju.

Kā zināms, kvalifikācijas turnīru vēlas rīkot arī čempionātā neveiksmīgu sniegumu demonstrējusī Krievija, kas nespēja sasniegt izslēgšanas spēles.

Tomēr, pateicoties neilgi pirms Eiropas čempionāta veiktajām izmaiņām kvalifikācijas turnīra sistēmā, Krievija saglabā izredzes piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, jo uz kvalifikācijas sacensību rīkošanu drīkstēs pieteikties ikviena valsts.

Taču Krievijas Basketbola federācijas (RFB) jaunievēlētais prezidents Andrejs Kiriļenko šonedēļ medijiem atklāja, ka RFB nav naudas kvalifikācijas turnīra rīkošanai. Tomēr viņš cer, ka izdosies atrast sponsorus, kas palīdzētu ar līdzekļiem turnīra rīkošanai.

Kā zināms, piektdien noskaidrosies pagaidām pēdējā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra dalībniece, plkst.19.30 Lillē tiekoties Latvijas un Čehijas basketbolistiem.

Pie ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Pirmo ceļazīmi uz Riodežaneiro ceturtdien nopelnīja Spānija, kas pusfinālā ar 80:75 pagarinājumā pārspēja mājinieci Franciju.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinājās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīram kvalificējās četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles līdz 20.septembrim tiek aizvadītas Lillē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi