Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jakovičs pievienojies Miglinieka trenētajai Ukrainas komandai Budiveļņik

Latvijas basketbolists Ingus Jakovičs atstājis Itālijas A sērijas komandu Varēzes "Openjobmetis" un karjeru turpinās Igora Miglinieka trenētajā Ukrainas klubā Kijevas "Budiveļņik".

Trešdien portāls "Sportando.com" ziņoja, ka Jakovičs pievienosies Ainara Bagatska vadītajai "Kyiv", bet pats basketbolists portālam "Sportacentrs.com" apstiprināja, ka spēlēs "Budiveļņik" klubā. Vēlāk Varēzes vienība, kas šosezon ir starp A sērijas pastarītēm, paziņoja, ka klubs un basketbolists pēc abpusējas vienošanās pārtraukuši sadarbību.

Jakovičs šosezon Itālijas čempionātā 17 spēlēs vidēji laukumā pavadīja 19,5 minūtes, kurās caurmērā guva 7,5 punktus, izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas un 0,8 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Pagājušajā vasarā Jakovičs ar Itālijas komandu vienojās par jaunu viena gada līgumu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu.

Miglinieka vadītā vienība Ukrainas čempionātā ieņem septīto vietu.

Jakovičs Varēzes komandas rindas papildināja 2019.gada augustā, vispirms noslēdzot divu mēnešu līgumu, bet pēc tam kļūstot par pastāvīgu vienības spēlētāju. Savā debijas sezonā A sērijā viņš piedalījās 19 mačos, kuros vidēji guva 9,8 punktus, veica 1,8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas.

Latviešu saspēles vadītājs jau iepriekš spēlēja ārzemēs, kad 2016./17.gada sezonas sākumā pārstāvēja Krievijas klubu "Ņižņij Novgorod". Cesvainietis karjeras laikā pārstāvējis arī "Ventspils", "VEF Rīga", "Liepājas Lauvas" un "Gulbenes Buku" komandas.

Latvijas vīriešu izlasē Jakovičs laukumā devies 21 mačā, kurā caurmērā guvis 4,2 punktus, izdalījis 1,9 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 1,0 atlēkušo bumbu.

precizēts virsraksts un visa ziņa 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi