Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Janičenoks atgriežas VEF Rīga rindās

Pieredzējušais latviešu basketbolists Kristaps Janičenoks atgriezies VEF Rīga komandā, trešdien paziņoja klubs. Līgums ar 34 gadus veco basketbolistu noslēgts uz diviem gadiem.

Janičenoks VEF Rīga komandu pārstāvēja no 2010. līdz 2014.gadam, bet pēc tam nākamās trīs sezonas spēlēja rīdzinieku sīvākajā konkurentē Ventspilī. Janičenoks VEF Rīga sastāvā trīs reizes kronēts par Latvijas čempionu.

Janičenoks šobrīd atrodas Latvijas izlases treniņnometnē un ir kandidāts dalībai šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Kā sarunā ar aģentūru LETA atklāja basketbolists, šī viņam ir pēdējā vasara izlasē.

Traumas dēļ Janičenokam iepriekšējā sezona bija saraustīta. OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā pieredzējušais basketbolists 26 spēlēs vidēji iemeta 10,2 punktus, kamēr Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā viņam 11 mačos caurmērā 8,3 punktu.

Pēc karjeras sākuma daļas Latvijā Janičenoks no 2003. līdz 2008.gadam spēlēja vienībās Beļģijā, Vācijā un Itālijā. 2008.gadā viņš uzspēlēja Latvijas vienībā Barons, bet pēc tam sacentās Itālijas otrajā līgā. Savukārt kopš 2010.gada viņš spēlēja VEF Rīga rindās.

Basketbola klubs VEF Rīga ir pieckārtējs Latvijas čempions (2011., 2012., 2013., 2015., 2017.), kas divas reizes iekļuvis Eiropas kausa izcīņas labāko sešpadsmitniekā, trīs reizes startējis ULEB Eirolīgas kvalifikācijas sacensībās un ir pirmais Latvijas klubs, kas iekļuva Baltijas Basketbola līgas finālā.

VEF Rīga ir vienīgais Latvijas klubs, kas piedalās VTB Vienotajā līgā, kur divas reizes iekļūts izslēgšanas turnīrā (2013., 2017.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi