Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Janičenoks pievienosies Latvijas čempioniem BK Ventspils

Ilggadējais Latvijas izlases basketbolists Kristaps Janičenoks savu karjeru turpinās čempionvienības Ventspils sastāvā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.Kā savā tvitera kontā apstiprinājis Ventspils mērs Aivars Lembergs, vienošanās noslēgta līdz 2017.gadam.

Kā izteicies basketbola kluba Ventspils valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics, Janičenoka vārds Latvijas basketbolā komentārus neprasa gan tiem, kas par basketbolu interesējas pastiprināti, gan tiem, kam par šo sporta veidu ir attālināta nojausma.

"Domāju, katra komanda būtu priecīga savā rīcībā iegūt tādu personību un spēlētāju kā Kristaps Janičenoks. Vienošanās ar Latvijā vienu no labākajiem spēlētājiem tik panākta garu sarunu rezultātā, un mēs ļoti priecājamies, ka Kristaps turpmākos 2,5 gadus pārstāvēs Ventspils pilsētas komandu," stāstīja Pleinics.

Savukārt Janičenoks paudis, ka Ventspils ir spēcīgs un stabils Eiropas līmeņa klubs. "Šobrīd ir mazliet neierasta sajūta, jo vienmēr esmu spēlējis pret Ventspili, bet tas dod pozitīvu papildu uztraukumu un interesi par to, kā būs spēlēt Ventspils sastāvā."

Janičenoks pirmo reizi Ventspils sastāvā laukumā dosies 26.novembrī Eiropas kausa spēlē pret spēcīgo Krievijas klubu Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ.

Pašlaik 31 gadu vecais Janičenoks kopš 2010.gada spēlēja VEF Rīga komandā, turklāt bija tās kapteinis, tomēr starpsezonā Latvijas vicečempioni viņam jaunu vienošanos nepiedāvāja. Šīs sezonas ievadā Janičenoks trenējās ar Jelgavas komandu, bet tagad viņš noslēdzis līgumu ar VEF Rīga sīvākajiem konkurentiem ventspilniekiem.

Kā zināms, šajā vasarā Janičenoks palīdzēja Latvijas valstsvienībai kvalificēties Eiropas čempionātam, kvalifikācijas turnīra sešos mačos vidēji izceļoties ar 8,8 punktiem.

Pēc karjeras sākuma daļas Latvijā Janičenoks no 2003. līdz 2008.gadam spēlēja vienībās Beļģijā, Vācijā un Itālijā. 2008.gadā viņš uzspēlēja Latvijas vienībā Barons, bet pēc tam sacentās Itālijas otrajā līgā. Savukārt kopš 2010.gada viņš spēlēja VEF Rīga rindās.

Pagājušajā sezonā Janičenoks Aldaris LBL turnīrā vidēji mačā guva 14,1 punktu un izcīnīja 3,2 bumbas zem groziem.

Ventspils komanda pašlaik LBL turnīrā ar piecām uzvarām sešos mačos ieņem otro vietu, bet Eiropas kausā tikuši pie diviem panākumiem sešos mačos, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas mačos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi