Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Janičenoks un Jēkabsone-Žogota atzīti par gada labākajiem Latvijas basketbolistiem līdzjutēju balsojumā

Par gada Latvijas labākajiem basketbolistiem līdzjutēju balsojumā atzīti Kristaps Janičenoks un Anete Jēkabsone-Žogota.Līdzjutēju balsojums līdz otrdienai noritēja portālā "Delfi", bet tas ir tikai viens kritērijs par labākā noteikšanu. Līdzjutēju balsojuma rezultātā tika noskaidrota rangu tabula, katram dalībniekam piešķirot noteiktu punktu skaitu.

Laureātus noteiks, ņemot vērā ne tikai līdzjutēju balsojumu, bet arī mediju, LBS Treneru komisijas un valdes vērtējumus.Janičenoks līdzjutēju balsojumā ieguvis 40,5% atbalstu, apsteidzot Dairi Bertānu (30,3%), Dāvi Bertānu (13%), Jāni Blūmu (10,6%) un Kasparu Bērziņu (5,7%).Savukārt sieviešu konkurencē Jēkabsone-Žogota ieguva 48,7% balsu. Viņai sekoja Kristīne Kārkliņa (13,5%), Liene Jansone (13,3%), Ieva Krastiņa (13,2%) un Anete Šteinberga (11,3%).Balsojumā par gada labāko treneri 53,7% līdzjutēju atbalstu ieguvis Artūrs Štālbergs, kurš ir Latvijas U-20 izlases galvenais treneris un strādā arī pieaugušo izlases treneru korpusā. Viņam ar 26% līdzjutēju atbalstu seko pieaugušo valstsvienības vadītājs Ainars Bagatskis, Varis Krūmiņš (6,8%), lietuvietis Ramūns Butauts (5,8%), Roberts Štelmahers (5,2%) un Armands Krauliņš (2,6%).Savukārt par gada cerību līdzjutēji atzinuši Kristapu Porziņģi, kurš ieguva 54% balsu. Aiz viņa ierindojies Jānis Bērziņš (22%), Kaspars Vecvagars (12,1%), Anžejs Pasečņiks (7%) un Ojārs Siliņš (4,9%).Gada balvas kopumā tiks pasniegtas desmit nominācijās - arī gada tiesnesis, gada jaunatnes treneris, gada piemērs, gada ratiņbasketbolists, gada seniors un gada ieguldījums basketbolā.Gada balvu ieguvēji tiks nosaukti 14.decembrī.Kā zināms, pērn Latvijas labāko basketbolistu nosauca pirmo reizi un par to kļuva Dairis Bertāns, kamēr dāmām - Zane Tamane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi