Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jasikēvičs: Šī bija Šmita iespēja un viņš to izmantoja

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rolands Šmits otrdien ULEB Eirolīgas turnīra trešās kārtas spēlē izmantoja viņam doto iespēju, uzsver Barcelona komandas galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs.

Jau ziņots, ka Šmits ar daudzpusīgu sniegumu sasniedza jaunu karjeras rekordu vairākās statistikas ailēs, tādējādi palīdzot Barcelona viesos ar 71:66 uzvarēt Valencia.

Dažas stundas pirms mača Nikola Mirotičs paziņoja, ka viņam ir pozitīvs Covid-19 tests, tādējādi viņa vietā sākumsastāvā bija Šmits.

"Pēc divām sezonām ar mazu spēļu praksi Rolandam pietrūkst pieredzes un ritma, taču šī bija viņa iespēja un viņš to izmantoja," turnīra rīkotāji citē Jasikēviča teikto.

"Neviens nebija pelnījis tika labu spēli kā vienīgi viņš. Esmu redzējis tikai dažus basketbolistus, kuri trenējas kā viņš," atzīmēja lietuviešu speciālists.

Latvijas izlases basketbolists laukumā pavadīja 30 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā metienus izpildīja ar 100% precizitāti. 

"Otrajā puslaikā sākām spēlēt agresīvāk un ciešāk aizsardzībā. Man jābūt gatavam katru brīdi un izmantot dotās iespējas," atzīmēja Šmits.

Basketbolists ar 15 punktiem bija rezultatīvākais savā komandā, grozā raidot visus trīs divpunktu, kā arī tikpat trīspunktu metienus. Tāpat viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārķēra vienu bumbu, pieļāva trīs kļūdas, nopelnīja vienu personīgo piezīmi un spēli noslēdza ar 23 efektivitātes koeficienta punktiem.

Iepriekš Šmits Eirolīgas karjerā vienā spēlē nebija guvis vairāk par 14 punktiem, kā arī izcīnījis vairāk par piecām atlēkušajām bumbām. Tāpat viņš iepriekš Eirolīgā laukumā nebija pavadījis vairāk par 22 minūtēm, bet efektivitātes koeficienta rādītājs līdz šim nebija pārsniedzis 16 punktu latiņu.

Barselonas klubs ar divām uzvarām trīs spēlēs turnīra tabulā ieņem sesto vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi