Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kanāda galotnē pārspēj Spāniju; Latvijas pretiniece ceturtdaļfinālā būs vēl nezaudējusī Vācija

Kanādas vīriešu basketbola izlase svētdien Džakartā kā pēdējā iekļuva Pasaules kausa ceturtdaļfinālā. Trešdien ceturtdaļfinālā Latvijas izlase Manilā tiksies ar Vāciju, bet Kanāda spēlēs ar Slovēniju. Dienu agrāk ceturtdaļfinālos Manilā tiksies Itālija ar ASV un Lietuva ar Serbiju.

Iekļūstot ceturtdaļfinālā, vietu nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē nodrošināja ASV un Kanādas izlases, bet sešas Eiropas vienības cīnīsies par divām vietām olimpiskajās spēlēs.

Cīņā par otru ceturtdaļfināla ceļazīmi L grupā Spānija ar 85:88 (21:21, 27:17, 25:23, 12:27) piekāpās Kanādai.

Lielāko daļu spēles vadībā bija Spānija, lielāko pārsvaru septiņas sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām ar divpunktu metienu panākot Usmanam Garubam (73:61).

Nākamos deviņus punktus guva kanādieši, divus tālmetienus trāpot Dilonam Bruksam, bet trīs soda metienus no trim realizējot Šejam Gildžesam-Aleksandram un atgriežot intrigu spēlei.

Pēc 71:78 kanādieši ar Nikela Aleksandera-Volkera trīspunktnieku un Gildžesa-Aleksandra trīspunktu gājienu minūti un 51 sekundi pirms pamatlaika beigām pietuvojās līdz 77:78, bet 32 sekundes vēlāk Brukss ar tālmetienu rezultātu izlīdzināja.

43 sekundes pirms mača beigām ar divpunktu metienu Gildžess-Aleksandrs pēc ilgāka laika izvirzīja vadībā Kanādu - 82:80, 22 sekundes vēlāk realizējot arī abus soda metienus (84:80).

Aleksa Avrinesa tāls trīspunktu metiens pēdējā sekundē atsitās pret groza stīpu, groza tīkliņā nekrītot, un Kanāda iekļuva pasaules astoņu spēcīgāko komandu vidū.

Pēc piecām spēlēm pa četrām uzvarām L grupā izcīnīja Kanāda un Latvija, pirmo vietu ieņemot Kanādai, bet pa trim uzvarām sakrāja un mājās brauks eksčempione Spānija un Brazīlija.

Jau ziņots, ka svētdien Itālija I grupā ar 73:57 pieveica Puertoriko, Serbija ar 112:79 pārspēja Dominikānas Republiku, abām uzvarētājām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

K grupā cīņā par pirmo vietu Vācija ar 100:71 apspēlēja Slovēniju, bet Austrālija cīņā par trešo vietu ar 100:84 pieveica Gruziju.

Savukārt J grupā Lietuva cīņā par uzvaru grupā ar 110:104 pieveica ASV, bet Melnkalne cīņā par trešo vietu ar 73:69 pieveica Grieķiju.

Finālturnīra 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiek noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi