Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Klubu pārstāvji pauž neizpratni par BBL valdes sēdes lēmumu

Baltijas Basketbola līgas (BBL) valdes sēdē otrdien Viļņā tika apstiprināts, ka 2010.gada sezonā elites grupā spēlēs septiņas komandas: Viļņas "Lietuvos rytas", Kauņas "Žalgiris", "BC Šiauliai", BK "Ventspils", "VEF/Rīga", Tallinas "Kalev" un Tartu "Rock".

Starp nosauktajām komandām nebija atrodamas "Barons", "ASK/Rīga" un "Valmiera" vienības, kuras iepriekš atbilda visiem noteiktajiem kritērijiem.

"Nesaprotu BBL lēmumu, jo esam gatavi spēlēt. Bijām izpildījuši visus sportiskos kritērijus. No Savienības neesam saņēmuši absolūti nekādu skaidrojumu. Nav saprotams kā klubs, kuram ir parāds par diviem mēnešiem, var tik iekļaut apstiprināto komandu pulkā," pēc negaidītā lēmuma uzzināšanas portālam Diena.lv sacīja "Barons" ģenerālmenedžeris Andris Vanags

"Uzskata, ka iespējas spēlēt BBL ir pietiekami lielas, varbūt nedaudz mazākas nekā pirms tam. It kā zinām visas lietas, ko vajadzētu izdarīt, bet tajā pašā laikā nav saprotami kritēriji pēc kādiem tiek izvēlēti klubi, šajā gadījumā VEF/Rīga. Nav korekti, nepaskaidrojot iemeslus, ASK, Baronu un Valmieru neiekļaut apstiprināto komandu pulkā. Komplektācijas problēmas nav īsti pamatots skaidrojums. Mums ir ne tikai vēlme, bet arī pārliecība, ka piedalīsimies BBL. Šobrīd gan neesam tik priviliģētā situācijā, bet mēs savu darbu izdarīsim,” ASK/Rīgas iniciatīvas grupas pārstāvis Jānis Brants nezaudē optimismu.

"Šis lēmums pamatīgi nošokēja, jo nolikums bija tāds, ka pagājušajā sezonā BBL 9.vietu izcīnījusī komanda nodrošina dalību arī nākamajā sezonā. Bet man patīk teikums, ka klubiem ir iespēja parādīt savus sponsorus, kas var palielināt iespēju Valmierai tikt apstiprinātai starp elites grupas komandām. BBL gan vēlreiz vajadzētu izanalizēt savus kritērijus. Domājams, ka daudz kas būs atkarīgs no Kehra kunga. Var jau būt, ka arī lietuviešu superklubi negribēs tik daudz komandu, kas nozīmēs liekus pārbraucienus,” arī Valmieras ģenerālmenedžeris Jānis Kļaviņš pauda izbrīnu par šādu notikumu attīstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi