Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Jauno ēru sāk ar rekordiem

Eiropas klubu futbola turnīru formātu izmaiņas varbūt vēl nav līdz galam izprotamas visiem, taču tās noteikti nav mazinājušas rezultativitāti. UEFA Čempionu līgas pamatturnīra pirmajā dienā sešās spēlēs tika gūti 28 vārti, turklāt tas bija tikai sākums – tikpat spēļu notika arī trešdienas vakarā un paredzēts arī ceturtdien, kad noslēgsies līgas fāzes pirmā no astoņām kārtām.

"Tā bija neparasta spēle," pēc Bayern izcīnītās 9:2 uzvaras pār Zagrebas Dinamo secināja Minhenes kluba spēlētājs Džošua Kimmihs, novērtējot komandas sasniegto rekordu. Čempionu līgā deviņus vārtus vienā spēlē vēl nebija iesitusi neviena komanda. Tiesa, rezultāts tāds varēja arī nebūt, ja horvāti otrā puslaika sākumā pāris minūšu laikā negūtu divus vārtus, bavāriešu šķietami stabilo 3:0 pārsvaru samazinot līdz minimumam un pamatīgi saniknojot mājiniekus. Četrus vārtus uzvarētājiem guva Harijs Keins, kļūstot par visu laiku rezultatīvāko angļu futbolistu Čempionu līgā. "Jebkura salīdzināšana ar Veinu Rūniju nozīmē, ka kaut ko dari tiešām labi," uzbrucējs novērtēja iepriekšējā rekordista apsteigšanu. Viņš 45 spēlēs šajā turnīrā guvis 33 vārtus.

Krietni grūtākā cīņā ar uzvaru turnīru sāka pašreizējais titula īpašnieks Madrides Real, kam tikai spēles galotnē Antonio Rīdigera un Endrika gūtie vārti nodrošināja 3:1 uzvaru mājās pret Vācijas vicečempionu Stuttgart. Brazīlietis Endriks 18 gadu un 58 dienu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko karaliskā kluba vārtu guvēju Čempionu līgā. Viņš apsteidza kluba leģendu Raulu, kurš 1995. gadā pret Ferencvaros izcēlās, esot par 55 dienām vecāks. "Tas bija drosmīgs gājiens, jo spēles beigās tā bija laba izdevība izmantot skaitlisko pārsvaru pretuzbrukumā. Viņš bija pārliecināts par vārtiem un bija precīzs," Real galvenais treneris Karlo Ančeloti neslēpa, ka pretēja iznākuma gadījumā varētu būt dusmīgs uz jauno uzbrucēju par izvēlēto risinājumu situācijā.

Divu agrāko finālu atkārtojumā Liverpool izbraukumā ar 3:1 pārspēja AC Milan. Ar dominējošu sniegumu pie pirmā panākuma tika arī Juventus un Aston Villa futbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi