Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krēsliņa pirms EČ: Ceru, ka arēna būs pilna

Latvijas sieviešu basketbola izlasei ar saturīgu spēli aizsardzībā ikviens pretinieks ir pa spēkam, aģentūrai LETA pēc pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā Eiropas čempionāta teica valstsvienības spēlētāja Kate Krēsliņa.

Latvijas sieviešu basketbola izlase pagājušajā nedēļā noslēdza pārbaudes spēļu ciklu un jau pirmdien iekārtojās viesnīcā, lai kopīgi aizvadītu pēdējās dienas pirms gaidāmā Eiropas čempionāta, kas ceturtdienas līdz nākamajai svētdienai norisināsies Latvijā un Serbijā.

"Sagatavošanās periods pagāja ļoti ātri," pēc desmit aizvadītām pārbaudes spēlēm teica Krēsliņa. "Sākumā bija spēles, kurās neizdevās tas labākais sniegums, tomēr vēlāk, īpaši Čehijas turnīrā, mēs viena otru sākām arvien labāk saprast."

"Izpildījām treneru dotos uzdevumus, tāpat arī pēdējā spēle bija laba, vismaz otrais puslaiks noteikti. Tāpēc domāju, ka esam gatavas čempionātam," piebilda spēlētāja pēc dueļa, kurā latvietes ar 79:80 piekāpās Slovēnijai.

Krēsliņa arī atklāja, ka līdz šim, viņasprāt, labākā Latvijas izlases spēle bija Čehijas turnīrā pret mājinieci. "Pret Čehijas izlasi bija laba cīņa - gana spēcīgs pretinieks. Tomēr arī citās spēlēs varētu atrast pozitīvās lietas, uz kurām arī ir jākoncentrējas," par valstsvienības sniegumu pārbaudes mačos stāstīja basketboliste.

Tomēr, ja spēle aizsardzībā nevedas, talkā nāk izlases stūrmanis Mārtiņs Zībarts, kurš regulāri basketbolistēm atgādina, cik būtiska loma ir augsta līmeņa aizsardzībai. "Treneris ir piktāks tajos brīžos, kad nenospēlējam aizsardzībā. Protams, tādi brīži gadās katrā spēlē - arī pēdējā spēlē pēc pirmā puslaika Zībarts teica, ka aktīvāk jādarbojas aizsardzībā, tāpēc saņēmāmies otrajā puslaikā. Nospēlējot kvalitatīvi aizsardzībā, mēs principā varam uzvarēt jebkuru pretinieku," atklāja Krēsliņa.

Cīņā par uzvarām nereti palīdzēja pieredzējušās spēlētājas Kitija Laksa, Aija Putniņa un Anete Šteinberga, kurām šī gada Eiropas čempionāts ies secen. Krēsliņa par līderu neesamību sastāvā pauda nožēlu un vēlēja viņām ātru atveseļošanos, tomēr arī norādīja, ka līdzīgas situācijas atgadās teju vai katru gadu, tāpēc komanda ievieš nelielas korekcijas treniņos un turpina gatavoties čempionātam.

"Katru gadu ir kaut kādi robi - spēlētājas gūst traumas vai nevar palīdzēt izlasei. Tomēr mēs vienmēr aizvietojam šīs basketbolistes un pielāgojamies viena otrai. Nekoncentrējamies uz tām, kuras nav, jo strādājam un pielāgojam spēli šī brīža sastāvam," teica latviete. "Mēģinām atrast to modeli, kas strādā šai komandai."

Krēsliņa vienmēr ir visai aktīva jebkurā Latvijas izlases sastāvā, bet līdz ar vairāku spēlētāju nepiedalīšanos, viņas lomā komandā neesot mainījusies. "Individuāla saruna ar treneri nav bijusi, tomēr sezonas gaitā komandā jutos ļoti labi un arī fiziski esmu gatava. Tāpat augusi pārliecība - komandas biedrenes atbalsta, un redzu viņu ticību man," saikni ar izlases basketbolistēm raksturoja sportiste. "Ja komanda tev tic, ikvienam padosies laba spēle."

"Ja es ko redzu - pasaku meitenēm, tāpat arī viņas pasaka man. Treniņos runājam un pamācām viena otru," par komandas kodolu stāstīja Krēsliņa. "Zinu robežu komunikācijā ar meitenēm un uzklausu viņas ar atvērtu sirdi."

Talantīgā basketboliste arī neslēpa, ka aizvadīt čempionātu mājās būs īpaša sajūta. "Noteikti būs tas sportiski patīkamais adrenalīns, un ceru, ka arēna būs pilna. Tas dos neaprakstāmas sajūtas, kad dziedāsim Latvijas himnu," par gaidāmo turnīru Rīga teica izlases spēlētāja, kurai šīs būs pirmās starptautiskās sacensības, kas tiek aizvadītas Latvijā. "Pati no sevis vēlos maksimālu atdevi katrā spēlē. Īpaši svarīgi - labi nospēlēt aizsardzībā jebkurā epizodē."

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā spēlēs vienā grupā ar Lielbritānijas, Ukrainas un Spānijas valstsvienībām. Pirmā spēle ir paredzēta pret Lielbritāniju 27.jūnijā plkst.18.30, turnīrā turpinājumā 28.jūnijā latvietes plkst.18.30 spēkosies ar Ukrainu, bet noslēdzošā grupu turnīra spēle būs 30.jūnijā plkst.18.30 pret Eiropas čempioni Spāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi