Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvija būs viena no 17 FIBA pirmā e-basketbola turnīra dalībniecēm

Latvija būs viena no 17 Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) e-basketbola turnīra FIBA Esports Open 2020 dalībniecēm.

Kā informē FIBA, šis būs vēsturē pirmais tās e-sporta turnīrs, un tajā bez Latvijas piedalīsies arī Argentīna, Austrālija, Austrija, Brazīlija, Kipra, Indonēzija, Itālija, Libāna, Lietuva, Jaunzēlande, Filipīnas, Krievija, Saūda Arābija, Spānija, Šveice un Ukraina.

Turnīrs virtuālajā vidē norisināsies no 19. līdz 21.jūnijam.

Katrā komandā būs septiņi spēlētāji - pieci laukumā un divi rezervē. Mači tiks aizvadīti NBA 2K spēlē Pro-AM vidē. Komandām būs ļauts izveidot individuālu spēlētāju izskatu, formas un arēnas dizainu.

Latvijas izlases kapteinis būs Kaspars Valkovskis, kura vadītie Ventspils virtuālie basketbolisti uzvarēja vēsturē pirmajā Pafbet e-basketbola līgas turnīrā.

"Veidojot izlases komandu, ļoti svarīga ir saderība, jo arī e-basketbols ir komandas spēle. Iesaistīti četri spēlētāji no Latvijas e-basketbola līgas čempionvienība Ventspils un divi no VEF Rīga. Trīs pirms gada piedalījās pirmajos starpvalstu mačos ar Lietuvas un Igaunijas komandām. Esam aizvadījuši pārbaudes spēles ar nākamajiem pretiniekiem. Nav šaubu, ka Latvijas līgas mači bija pastaiga parkā, salīdzinot ar to, kas mūs sagaida. Gatavojamies nopietni, iespēlējamies, izmēģinām dažādus taktikas variantus," Latvijas Basketbola savienība citē Valkovska teikto.

Turnīrs tiks producēts jaunajā FIBA e-sporta studijā, kas atrodas Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Katra spēle tiks translēta FIBA oficiālajos Facebook, Twitch un YouTube kanālos, bet komentēšana notiks angļu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi