Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvija pret Puertoriko par vietu finālā

Latvijas izlases basketbolisti šodien Belgradā, turpinot cīņu par ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kvalifikācijas turnīra pusfinālā tiekas ar Puertoriko valstsvienību.

Mača sākums paredzēts plkst.19 pēc Latvijas laika un spēli tiešraidē varēs vērot televīzijas kanālā TV6.

Latvijas izlase turnīra B apakšgrupā ieguva pirmo vietu, pārspējot Japānu ar 88:48 un Čehiju ar 71:59. Savukārt Puertoriko ar 81:87 zaudēja mājiniecei Serbijai, bet ar 91:81 pārspēja Angolu, kas tai deva otro vietu A apakšgrupā.

Plkst.22 pēc Latvijas laika notiks otra pusfināla cīņa, kurā spēkosies A grupas uzvarētāja Serbija ar Čehijas basketbolistiem, kuri bija otrie B grupā.

Izšķirošā cīņa par vienīgo olimpisko ceļazīmi gaidāma sestdien.

Latvijas basketbolistiem ar Puertoriko valstsvienību iepriekš vēl nekad nav sanācis sacensties un šī būs arī pirmā reize kopš neatkarības atgūšanas, kad valstsvienība spēlē pret kādu no Amerikas komandām. Puertoriko izlasi pretī olimpiskajai ceļazīmei ved NBA kluba Dalasas Mavericks saspēles vadītājs Hosē Huans Barea, kurš iepriekšējā sezonā vidēji spēlē guva vairāk par desmit punktiem. Tiesa, iepriekšējā spēlē pret Angolu Barea guva traumu, tāpēc šobrīd par viņa iespējām nav lielas skaidrības. Tāpat sastāvā iekļauts viens no šīs valsts visu laiku slavenākajiem basketbolistiem Karloss Arojo, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Barselonas "Lassa" vienībā, bet 36 gadu vecumā viņš joprojām ir bīstams spēlētājs.

Puertoriko izlase olimpiskajās spēlēs piedalījusies gana bieži, bet labākais sniegums ir 1964.gadā izcīnīta ceturtā vieta. Savukārt 2004.gada Olimpiādē Atēnās šī vienība pamanījās vienā no mačiem uzvarēt arī ASV izlasi, kas gan tobrīd bija tālu no sava "dream team" sastāva.

Latvijas izlase olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā piedalās otro reizi vēsturē. Vienīgo reizi Olimpiādē Latvija spēlēja pirmās brīvvalsts laikā 1936.gadā Berlīnē, kad gūta 15.vieta, bet olimpiskajā atlasē sacentās pirms 1992.gada sacensībām Barselonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi