Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas 3x3 basketbola izlase arī otrajā Pasaules kausa spēlē izcīna graujošu uzvaru

Latvijas 3x3 basketbola izlase trešdien Antverpenē ar Agni Čavaru, Kārli Paulu Lasmani, Nauri Miezi un Artūru Strēlnieku sastāvā svinēja graujošu uzvaru arī Pasaules kausa grupas otrajā cīņā.

Latvijas izlase C grupas spēlē ar 22:5 sagrāva Japānas valstsvienību.

Latvija spēli sāka ar 6:0 izrāvienu, taču arī piecām personiskajām piezīmēm pēc spēlētām nepilnām divām ar pusi minūtēm. Tikai tad japāņi guva pirmo punktu.

Pēc nedaudz vairāk nekā trim spēlētām minūtēm Latvija pēc Čavara divpunktu metiena bija vadībā ar 9:2, taču arī piezīmju norma jau bija sasniegta.

Pēc Lasmaņa sologājiena tika sasniegts desmit punktu pārsvars - 12:2.

Japāna ar uzbrukuma piezīmi nedaudz vairāk nekā četras minūtes pirms spēles laika beigām pirmā sasniedza piezīmju normu.

Miezis realizēja divus soda metienus, bet spēli divas minūtes un 47 sekundes pirms laika beigām ar precīzu divpunktu metienu pabeidza Lasmanis - 22:5.

Latvijas valstsvienībā deviņus punktus, astoņas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Miezis. Sešus punktus guva Lasmanis, četrus punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Čavars, bet Strēlnieks komandas pūrā ieguldīja trīs punktus.

Pretiniekiem trīs punktus guva Rjuto Jasuoka.

"Mums visiem tas ir liels saviļņojums, ka atkal varam spēlēt kopā ar Lasmani. Esmu priecīgs, ka viņš ir atgriezies un laimīgs spēlēt kopā ar viņu," pēc spēles tiešraidē FIBA "YouTube" mājas lapā teica Miezis. "Mēs smagi strādājām aizsardzībā, un tas bija galvenais. Mums tāpat jāturpina arī turpmāk."

Olimpiskie čempioni vēl pie pasaules meistarsacīkšu medaļām līdz šim nav tikuši.

"Savā starpā par to runājām pēdējās divas - trīs nedēļas, ka mums vēl trūkst tikai šī titula. Mēs par to cīnīsimies, un, protams, vēlamies kļūt par čempioniem.

Citās C grupas spēlēs trešdien Nīderlande ar 21:15 apspēlēja Ķīnu un ar 19:7 - Poliju, bet Polija ar 21:13 pieveica Japānu.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā latvieši ar 22:6 sagrāva Ķīnas izlasi.

Ceturtdien Latvija nespēlēs, bet piektdien būs mači ar Nīderlandi (6.) un Poliju (11.). Visas spēles varēs redzēt tiešraidē FIBA oficiālajā "YouTube" kanālā.

Grupas uzvarētāji kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas ieguvēji astotdaļfinālā cīnīsies attiecīgi ar trešās un otrās vietas ieguvējiem B grupā. Visas piecas komandas pagājušajā vasarā piedalījās olimpiskajā turnīrā.

Latvijas basketbolisti pirms izlozes bija izlikti ar trešo numuru, saskaņā ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) veidoto nacionālo federāciju rangu tabulu. Pasaules kausa izcīņā latvieši līdz šim visveiksmīgāk startējuši 2019.gadā, kad izcīnīja otro vietu. Nīderlandes komanda divreiz izcīnījusi sudraba medaļas, bet Polijas vienība 2019.gadā izcīnīja bronzu.

No 21. līdz 24.jūnijam notiks grupu turnīri, 25.jūnijā - astotdaļfināli un ceturtdaļfināli, 26.jūnijā - pusfināli un finālspēles.

Pasaules kausa izcīņas turnīri notiek kopš 2012.gada. Latvija iepriekš bijusi pārstāvēta trijos turnīros.

2012.gadā Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Lauris Mizis un Ervīns Jonāts grupas turnīrā uzvarēja vienā spēlē no piecām, noslēguma tabulā ieņemot 18.vietu. 2018.gadā Čavars, Krūmiņš, Lasmanis un Miezis grupas turnīrā uzvarēja visās četrās spēlēs, bet ceturtdaļfinālā ar 15:21 zaudēja Polijas izlasei un noslēgumā ieņēma piekto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi