Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas basketbolistes nekvalificējas Eiropas čempionāta finālturnīram

Grieķijas sieviešu basketbola izlase sestdien 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēli uzvarēja ar nepieciešamo 18 punktu pārsvaru, kā rezultātā Latvijas valstsvienībai šogad nebūs iespējas piedalīties finālturnīrā.

Grieķija ar 73:55 (20:11, 17:22, 15:9, 21:13) pārspēja Bulgāriju.

Grieķijas izlasei šī spēle bija jāuzvar ar vismaz 17 punktu pārsvaru, lai izcīnītu pēdējo ceļazīmi uz finālturnīru. Latvija starp apakšgrupu otro vietu ieguvējām palika sestā, bet finālturnīrā iekļuva piecas labākās izlases.

Šī ir pirmā reizi kopš 2005.gada, kad Latvijas izlasei nav izdevies iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Uzvarētāju labā 16 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Marija Emanuela Fasula, bet Eleanna Kristinaki izcēlās ar 15 punktiem un septiņām bumbām zem groziem. Bulgārijas izlasē Kristīna Ivanova guva 13 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Kad spēlē bija atlikušas 23 sekundes, Grieķija bija vadībā ar 70:55, bet uzbrukumā devās bulgārietes. Karīna Konstantīnova pieļāva kļūdu un zaudēja bumbu, bet grieķietes nerealizēja tālmetienu, kas jau tobrīd dotu +18. Pēc neprecīzā metiena atlēkušo bumbu ieguva Fasula, kura brīdi vēlāk arī iemeta divpunktu metienu. 11 sekundes līdz mača beigām Fasula nopelnīja iespēju izpildīt soda metienu, kas bija precīzs (73:55), bet bulgārietes atlikušajā laikā nolēma neuzbrukt, kā rezultātā Latvijai pietrūka viens punkts, lai sasniegtu finālturnīru.

Jau ziņots, ka Latvija Arēnā Rīga I apakšgrupas ceturtajā spēlē ar 78:57 (20:14, 15:5, 18:13, 25:25) pārspēja Vāciju.

Finālturnīram jau iepriekš bija kvalificējušās rīkotājas Spānija un Francija. Tāpat Eiropas čempionātā spēlēs apakšgrupu uzvarētājas Slovēnija, Zviedrija, Krievija, Čehija, Serbija, Baltkrievija, Beļģija, Ungārija un Horvātija.

Otro vietu savā apakšgrupā un vietu finālturnīrā nopelnīja arī Bosnija un Hercegovina, Itālija, Melnkalne, kā arī Turcija un Grieķija.

Salīdzinot otro vietu ieguvēju bilances dažādās grupās, pirmais kritērijs bija uzvaru skaits, otrais kritērijs - gūto un zaudēto punktu starpība (vērā tika ņemti tikai rezultāti spēlēs ar pirmās un trešās vietas ieguvējām), bet trešais - gūto punktu skaits.

Šī gada finālturnīrs norisināsies Strasbūrā un Valensijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi