Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas basketbolisti Eiropas U-16 čempionātā svin pirmo uzvaru, nosargājot vietu elitē

Latvijas U-16 vīriešu basketbola izlase ceturtdien Skopjē Eiropas kadetu čempionātā cīņā par 9.-16.vietu pieveica mājinieci Ziemeļmaķedoniju un arī nākamajā sezonā spēlēs spēcīgākajā divīzijā.

Latvijas izlase svinēja uzvaru ar 57:46 (17:10, 12:18, 20:12, 8:6).

14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Markuss Sipko, pa desmit punktiem guva Markus Berkolts un Renārs Jasāns, kura kontā arī septiņas atlēkušās bumbas un piecas kļūdas, bet deviņi punkti, 11 atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas Adriana Andija Andževa kontā. Cīņā par bumbām zem groziem izcēlās Iļja Kurucs, kurš 16 atlēkušajām bumbām pievienoja arī četrus gūtus punktus, un Toms Birste, kurš bez 13 atlēkušajām bumbām sakrāja arī sešus gūtus punktus.

Mājiniekiem ar 20 punktiem un deviņām zem groziem izcīnītām bumbām izcēlās Nikola Janičikjs, bet desmit punkti un septiņas atlēkušās bumbas Ilina Najkova kontā.

Cīņā par 9.-12.vietu Latvija sestdien tiksies Turcijas - Izraēlas mača uzvarētājiem.

D grupas mačos Latvija ar 60:94 atzina Polijas pārākumu, ar 71:77 zaudēja grieķiem un ar 56:83 - Serbijas basketbolistiem, grupā ieņemot pēdējo vietu. Astotdaļfinālā latvieši ar 48:100 kapitulēja Spānijai.

Ziemeļmaķedonija čempionātu sāka ar uzvaru pār Beļģiju (63:57), kam sekoja zaudējumi Francijai (56:113) un Lietuvai (52:95), kā arī astotdaļfinālā Slovēnijai (65:100).

Trīs pēdējo vietu ieguvējas zaudēs vietu A divīzijā.

Sagatavošanās laikā latvieši aizvadīja pārbaudes spēles ar Gruzijas U-16 izlasi (80:73, 74:81), startēja turnīrā Turcijā, kur zaudēja mājiniekiem (71:78), Vācijai (54:81) un Beļģijai (pagarinājumā - 69:79), kā arī Baltijas kausa izcīņā Rīgā piekāpās Igaunijai (58:61), Lietuvai (40:96) un Vācijai (53:73).

No 12 izlases spēlētājiem Spānijas klubu sistēmās ir trenējušies Adrians Andijs Andževs, Gunārs Grīnvalds, Iļja Kurucs un Helmuts Petrovičs.

Latvijas kadetu izlasi vada Agris Galvanovskis, kuram asistē Mārtiņš Tīss, Ainārs Tomašs un Normunds Lišiks.

Latvijas U-16 vīriešu izlases sastāvs:

Adrians Andijs Andževs, Gunārs Grīnvalds (abi - Madrides "Real", Spānija), Markuss Sipko, Markuss Toms (abi - "Bertānu Valmieras basketbola skola"), Helmuts Petrovičs (Badalonas "Joventut", Spānija), Renārs Jasāns, Roberts Freidenfelds (abi - "Rīga"/"Centrs"), Enzo Ābele ("Rīga"/"Basketbola klase"), Iļja Kurucs (Vitorijas "Baskonia", Spānija), Ralfs Rudusāns, Toms Birste, (abi - "Rīga"/DSN), Markus Berkolts ("Cēsis").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi