Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas-Igaunijas līgā favorītu duelī VEF Rīga pieveic Ventspils basketbolistus

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) turnīra favorītu "VEF Rīga" un "Ventspils" cīņā pārāki bija rīdzinieki.

"VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" vienību ar 82:75 (18:12, 23:18, 21:26, 20:19).

Mājiniekiem lielā diena bija Kailam Olmenam, kurš guva 22 punktus, izcīnīja piecas bumbas zem groziem, četrreiz rezultatīvi piespēlēja un izprovocēja deviņus pārkāpumus pretiniekiem, sakrājot labāko efektivitātes koeficientu mačā 29. Vienīgais soda metienu precizitāti varēja vēlēties labāku - mērķi sasniedza vien četri no 11 mēģinājumiem.

19 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Aizejam Pinjeiro, 13 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Aigaram Šķēlem, bet 12 punkti un piecas atlēkušās bumbas Maiklam Kaizeram.

Viesiem 18 punkti un pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm Artūram Ausējam, 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Kristoferam Kofijam, 13 punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas pārķertas bumbas Viljamam Reimenam, bet 11 punkti Edgaram Lasenbergam.

Abās komandās bija iztrūkums. Mājiniekiem nevarēja palīdzēt Aleksandrs Madsens un Mārcis Vītols, bet viesiem - Kemerons Randlss.

Jau ar pirmajām minūtēm nedaudz labāk uzbrukumā veicās mājiniekiem, kamēr Ventspils kluba basketbolisti pirmajā ceturtdaļā vadībā netika. Pēc 7:7, ko ar triecienu grozā no augšas viesiem panāca Kristofers Kofijs, mājinieki guva sešus punktus pēc kārtas - 13:7, lielāko pārsvaru ceturtdaļas beigās panākot ar astoņu punktu plusu.

Otrajā ceturtdaļā pēc gūtiem četriem punktiem Kofija un Artūra Ausēja izpildījumā (16:20) minūtes pārtraukumu bija spiesti pieprasīt "vefieši".

15.minūtē mājinieki pēc sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem pirmoreiz mačā panāca desmit punktu pārsvaru - 32:22, bet puslaiku pabeidza ar +11 pēc diviem precīziem Kaila Olmena soda metieniem - 41:30.

Otrajā puslaikā pēc vēl viena Olmena divpunktu metiena "VEF Rīga" panāca 49:33, taču pēc tam ventspilnieki uzsāka pakaļdzīšanos, pēc Ausēja trīspunktu metiena gūstot 11 punktus pēc kārtas un pietuvojoties līdz 44:49.

Pēc Sauļus Kulvieša divpunktu metiena "vefieši" panāca 12 punktu pārsvaru (58:46), taču drīz vien rezultāta starpība mājinieku laikā atkal svārstījās piecu punktu robežās.

Pēdējā ceturtdaļā pēc Kofija trīspunktu gājiena 32.minūtē ventspilnieki pietuvojās līdz 62:64. Tad solista lomā izvirzījās Olmens, kurš gan pats guva punktus, gan ar piespēlēm apgādāja partnerus, sekmējot 74:62 panākšanu sešas ar pusi minūtes pirms mača beigām.

Pēc Viljama Reimena trīspunktnieka ventspilnieki pietuvojās līdz 73:78, liekot mājinieku galvenajam trenerim Jānim Gailītim ņemt minūtes pārtraukumu.

Mājiniekiem pārsvaru izdevās nosargāt, nostiprinoties arī turnīra tabulas vadībā.

Latvijas komandu grupā līdere ar 18 uzvarām 20 spēlēs ir "VEF Rīga", "Ventspils" un "Ogre" seko ar 11 panākumiem 17 mačos. "Liepāja" 16 spēlēs izcīnījusi astoņas uzvaras, Valmieras komandai 18 dueļos ir par četrām mazāk, kamēr "Latvijas Universitāte" 20 spēlēs tikusi pie diviem panākumiem.

Rīdziniekiem piektdien LIBL čempionātā uzvaru sēriju bija iespēja pagarināt līdz sešām. Pēdējā spēlē pirms tam "VEF Rīga" ar 104:69 sagrāva "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", bet vēl iepriekš ar 85:63 un 84:64 pārliecinoši uzvarēja "Latvijas Universitāti".

Ja skaita arī kluba sniegumu FIBA Čempionu līgas turnīrā, "vefiešiem" piektdien bija iespēja izcīnīt septīto uzvaru pēc kārtas. 2.martā rīdzinieki Čempionu līgā aizvadīs pirmo "play-off" maču.

Sezonas otrā puse ne pārāk veiksmīga izvērtusies Kurzemes komandai, kas pēdējos piecos mačos bija svinējusi vien divas uzvaras. Decembra vidū ar 93:58 izdevās uzvarēt "Latvijas Universitāti", bet pēc tam ar 65:93 un 87:99 attiecīgi zaudēts "Ogrei" un "VEF Rīga". Pēdējā mačā ventspilnieki ar 81:87 sīvā cīņā zaudēja Valmieras komandai.

Abas komandas šosezon savā starpā bija tikušās jau trīs reizes, visās uzvaru svinot "VEF Rīga". 

Māris Gulbis šosezon vidēji spēlē bija guvis 20,7 punktus, kas bija otrs labākais rādītājs līgā. "VEF Rīga" rindās šajā rādītājā līderis ar vidēji 14,6 punktiem mačā bija Kails Olmens. 

Trīs stundas pēc šīs spēles Olimpiskajā centrā savā Rīgā tiksies arī "Latvijas Universitāte" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Spēli plkst.20 tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport".

Studentiem pagājušajā spēlē negaidīti ar 70:66 izdevās uzvarēt "Ogri", bet sezonas pirmo uzvaru vienība guva tieši pret Valmieras komandu, kas 30.janvāra mačā piekāpās ar 62:65. Pa vidu starp divām uzvarām "Latvijas Universitāte" divreiz piekāpās "vefiešiem", kā arī reizi atzina "Ventspils" pārākumu.

Arī Valmieras komanda pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras. Pirms zaudējuma "VEF Rīga" (69:104) valmierieši ar 73:69 uzvarēja "Liepāju" un ar 87:81 pieveica "Ventspili".

Šosezon abas komandas savā starpā tikušās trīs reizes, no kurām pēdējā uzvaru izcīnīja "Latvijas Universitāte". Pirmajās divās tikšanās reizēs studenti piekāpās ar 70:85 un 73:83.

Edmunds Elksnis šosezon Valmieras komandas rindās vidēji spēlē guvis 15,6 punktus, kas ir astotais labākais rādītājs līgā. Studentu vienībā līderis ar 11,6 punktiem mačā ir Kārlis Žunda.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi