Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas - Igaunijas līgas vadošo komandu divcīņā Ventspils piekāpjas VEF Rīga

Ventspils sestdien Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) savā laukumā divu labāko Latvijas komandu cīņā piekāpās VEF Rīga.

"Ventspils" mājās atzina "VEF Rīga" pārākumu ar 87:99 (29:25, 15:25, 28:26, 15:23).

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 23 punktiem bija Kristaps Mediss, kurš iemeta sešus no septiņiem trīspunktu metieniem, par punktu mazāk sakrāja Artūrs Ausējs, kuram arī piecas rezultatīvas piespēles. 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas tika Kristoferam Kofijam, 11 punkti - Kemeronam Randlsam, bet ar deviņām izcīnītām bumbām zem groziem un sešiem gūtiem punktiem izcēlās Andrejs Šeļakovs.

Viesiem neapturams bija Maikls Kaizers, kurš guva 28 punktus, realizēdams 12 no 13 divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem, kā arī izcīnīdams deviņas atlēkušās bumbas un divreiz bloķēdams metienus, sakrājot lietderības koeficientu 39. Aigars Šķēle guva 17 punktus un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja, 15 punkti Kristeram Zorikam, 12 - Verneram Koham, desmit - Mārcim Vītolam.

Spēle sākās ar mājinieku pārākumu, pirmās ceturtdaļas vidū divreiz panākot astoņu punktu pārsvaru.

Otrās ceturtdaļas sākumā "vefieši" pirmoreiz izvirzījās vadībā pēc Aigara Šķēles trīspunktnieka - 34:31 - un vadību neatdeva līdz cīņas beigām.

Lielākais pārsvars tika panākts trešajā ceturtdaļā, kad pēc vēl viena Šķēles tālmetiena viesi panāca 67:54 savā labā.

Ventspilnieki pēc Dāvida Vīksnes patāla trīspunktu metiena, kad jau likās, ka bumba un uzbrukuma iespēja tiks zaudēta, samazināja deficītu līdz četriem punktiem - 72:76, taču pēdējā spēles nogrieznī tuvāk par pieciem punktiem netika. Pēdējoreiz tas notika minūti un 28 sekundes pirms mača beigām, kad divus soda metienus realizēja Edgars Lasenbergs.

Mājinieku iespējas uzbrukumā apgrūtināja Medisa un Ausēja jau trešās ceturtdaļas vidū nopelnītie četri noteikumu pārkāpumi. Mediss bija spiests spēli beigt priekšlaicīgi, bet četras piezīmes līdz mača beigām nopelnīja arī Andrejs Šeļakovs.

Pretinieku rindās piecas piezīmes sapelnīja Artis Ate un Aleksandrs Madsens, pa četrām - Šķēle un Kristers Zoriks.

"VEF Rīga" ar 14 uzvarām 16 mačos ieņem pirmo vietu Latvijas komandu kopvērtējuma tabulā, bet "Ventspils" ar desmit panākumiem 14 cīņās ir otrā.

Pirmajos divos apļos uzvarēja rīdzinieki  - 96:93 un 97:84.

Ventspilnieki pēc mēnesi ilgas pauzes, kuras laikā komandu skāra neliels Covid-19 uzliesmojums, pagājušajā nedēļā atgriezās laukumā ar smagu zaudējumu "Ogrei" (65:93). "Ventspils" komandā labākā statistika joprojām Mārim Gulbim, kurš mačā nepiedalījās, - vidēji spēlē 21,3 punkti un 5,8 atlēkušās bumbas.

Tikmēr "VEF Rīga" komandai zaudējumi "Ogrei" un "Liepājai" bija apdraudējuši rīdzinieku līderpozīciju. Šonedēļ rīdzinieki ar uzvaru spraigā cīņā nodrošināja vietu FIBA Čempionu līgas nākamajā posmā. Līdz šim lielāko ieguldījumu 13 uzvarās bija devuši leģionāri - Kailam Olmenam, kurš neliela savainojuma dēļ sestdien nespēlēja, 14,1 punkti un 4,7 piespēles, bet Maiklam Kaizeram -- 11,9 punkti un 6,6 bumbas zem groziem.

Citā spēlē "Ogre" savā laukumā ar 92:74 (22:29, 23:24, 23:10, 24:11) pieveica "Liepāju".

Mājiniekiem 20 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Andrē Volkera kontā. 16 punktus guva Uģis Pinete, 14 - Rinalds Sirsniņš, bet vienas rezultatīvas piespēles attālumā no "triple-double" palika Kristaps Dārgais, kuram arī desmit punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Viesu rindās "double-double" sakrāja Guntis Sīpoliņš - 17 punkti un desmit atlēkušās bumbas. 13 punkti Dāvim Gekam, desmit punktus un pa piecām rezultatīvām piespēlēm un kļūdām sakrāja Roberts Krastiņš. Desmit atlēkušās bumbas un astoņi gūtie punkti Robertam Blumbergam.

Spēles sākums labāks padevās viesiem, kuri pirmās ceturtdaļas vidū pārņēma vadību, lielāko pārsvaru (41:22) panākdami otrās ceturtdaļas sākumā, kad sekmīgs bija Iļjas Gromova trieciens grozā no augšas.

Pēc tam mājinieki konsekventi deldēja liepājnieku pārsvaru, vadībā izvirzīdamies trešās ceturtdaļas beigās, kad 65:63 ar divpunktu metienu panāca Rodrigo Būmeisters.

Spēles turpinājumā mājinieki turpināja audzēt pārsvaru, lielākajiem plusiem sasniedzot 18 punktus.

"Ogre" ar 11 uzvarām 16 mačos ir trešajā vietā, bet "Liepāja" ar astoņām uzvarām 15 cīņās ir ceturtā.

Pirmajos divos mačos uzvarējusi bija "Ogre" - 94:77 un 78:73.

"Ogre" uzvaras tika izcīnījusi septiņās no pēdējām astoņām spēlēm, tai skaitā pa reizei tika uzveiktas abas vadošās komandas. "Ogres" līderis ar vidēji 13,8 punktiem spēlē pirms sestdienas cīņas bija Andrē Volkers, bet 11,5 punkti un 8,9 atlēkušās bumbas ir Kristapam Dārgajam.

Arī "Liepājai" pēdējo spēļu bilance bijusi laba, tiesa, panākumu sērija ir par nieka tiesu īsāka - sešas uzvaras septiņās spēlēs (arī pār "VEF Rīga"). Līdz šim lielāko ieguldījumu panākumos bija devuši Iļja Gromovs un Dāvis Geks, kuriem bija pa 14,3 punktiem vidēji spēlē.

Pēdējā sestdienas mačā "Valmiera Glass"/Vidzemes Augstskola" ar 62:65 (9:17, 21:18, 18:18, 14:12) piekāpās "Latvijas Universitātei" (LU), kura svinēja pirmo uzvaru sezonā.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Klāvs Dubults. 11 punktus guva Edmunds Elksnis, desmit - Valters Vēveris.

Viesu rindās Kārlis Žunda izcēlās ar 16 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām, bet 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas tika Edvardam Mežulim.

Jau ar pirmajām minūtēm vadību ieguva viesi. Valmierieši līdz pēdējai ceturtdaļai tik vien spēja, kā četrreiz panākt neizšķirtu. Tiesa, arī LU nekur tālu neatrāvās, lielāko pārsvaru panākot septiņas minūtes un 51 sekundi pirms mača beigām, kad pēc Mežuļa metiena LU izvirzījās vadībā ar 59:48.

Pēc Vēvera trīspunktu metiena valmierieša panāca 62:64. Turpinājumā mājinieki divreiz meta garām un viesi - vienreiz, bet divas sekundes pirms mača beigām abus soda metienus garām aizmeta mājinieks Ričards Greitāns.

Sekundi pirms mača beigām nesportisko piezīmi nopelnīja valmierietis Valters Jānis Liepiņš, un Žunda iemeta otro no soda metieniem.

Valmierieši ar divām uzvarām 15 dueļos joprojām ir piektajā vietā, bet Rīgas studenti izcīnījuši vienu panākumu 16 spēlēs un ir pēdējie.

Pirmajās divās spēlēs bija uzvarējuši valmierieši - 85:70 un 83:73.

Valmieras komandas līderi ir pieredzējušākie spēlētāji - Edmundam Elksnim pirms sestdienas mača bija vidēji spēlē 17 punkti un 6,6 rezultatīvās piespēles, bet Ervīnam Jonātam - 12,4 punkti un 6,1 atlēkusī bumba.

"Latvijas Universitāte" pēc komandas līdera Kārļa Žundas iziešanas no ierindas savainojuma dēļ kļuvusi vēl jaunāka. Līdz sestdienas mačam labākā statistika bija Eiropas U-18 vicečempionam Anrijam Miškam - 10,1 punkts un 4,9 atlēkušās bumbas.

Starp Latvijas komandām līdere ar 14 uzvarām 16 mačos ir "VEF Rīga", "Ventspils" 14 mačos iekrājusi desmit panākumus, 11 uzvaras 16 dueļos ir "Ogrei". "Liepāja" seko ar astoņām uzvarām 15 spēlēs, Valmieras komandai ir divi panākumi 15 mačos, kamēr LU 16 spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

papildināta 25.rindkopa, teksts papildināts ar 26.-35.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi