Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas izlase 3x3 basketbola milžu cīņā zaudē Serbijai

Latvijas 3x3 basketbola komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā pirmdien cieta zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu turnīra piektajā spēlē.

Latvija divu pasaules vadošo komandu duelī ar rezultātu 16:22 piekāpās Serbijai, ciešot otro zaudējumu turnīrā.

Ar trīs uzvarām piecās spēlēs Latvija atkāpusies uz trešo vietu grupā. Tiesa, augstā rezultativitāte, kas būs pirmais papildrādītājs pēc uzvaru/zaudējumu bilances, saglabā cerību uz otro vietu un automātisku ceļazīmi uz pusfinālu.

Miezis, Lasmanis un Čavars guva katrs pa pieciem punktiem, bet Krūmiņš pievienoja vienu. Serbijas izlasē pusi jeb 11 punktus iemeta Dejans Majstorovičs, kurš 3x3 basketbola vidē pazīstams ar iesauku Maestro.

Spēles pirmajā minūtē abas komandas apmainījās tālmetieniem, Latvijai divus punktus atnesot Lasmanim. Turpinājumā Lasmanis ar precīzu metienu no apakšas un "sodiņu" panāca 4:2.

Serbi ar pāris uzbrukumiem panāca izlīdzinājumu, taču Lasmanis atkal atguva latviešiem vadību (5:4). Abas komandas ātri apmainījās tālmetieniem, Latvijai izceļoties Miezim (7:6). Serbi vēlreiz izlīdzināja rezultātu, taču Miezis atbildēja ar vēl vienu metienu aiz perimetra (9:7).

Pretinieki vēlreiz pārņēma vadības grožus, bet Miezis ar caurgājienu un turpinājumā pēc Čavara piespēles panāca 11:10 Latvijas labā. Divi precīzi soda metieni ļāva serbiem vēlreiz atgriezties vadībā un vēlāk attālināties (13:11), tomēr divi Čavara sekmīgi uzbrukumi deva neizšķirtu 13:13.

Četras minūtes pirms spēles desmitminūtes beigām serbi atbildēja ar diviem precīziem "sodiņiem" un vēlāk panāca trīs punktu pārsvaru (16:13). Čavars un Krūmiņš nepilnas minūtes laikā pretinieku handikapu samazināja līdz punktam (15:16), taču turpinājumā pretinieki atjaunoja trīs punktu pārsvaru. Čavars vēlreiz vienu punktu atguva, bet serbi atbildēja ar diviem tālmetieniem un pielika punktu mačam - 22:16.

Sestdien latvieši ar 21:14 uzvarēja Poliju, bet ar 20:21 atzina Beļģijas pārākumu, bet svētdien Latvijas basketbolisti ar 18:17 uzvarēja Ķīnu un ar 21:18 pieveica Japānu.

Serbi izcīnījuši tikai uzvaras - 22:13 pret Ķīnu, 16:15 pret Nīderlandi, 15:12 pret Poliju un 21:14 pret Beļģiju.

Latvijas komanda pasaules rangā ir otrajā vietā, bet Serbija - pirmajā.

Otrajā spēlē plkst.16 favorīti mačā ar OKR vienību jau būs Latvijas basketbolisti. 

OKR komanda Tokijā ar 21:13 pārspēja Ķīnu, ar 15:18 piekāpās Nīderlandei, ar 16:21 - Beļģijai un Polijai.

Pasaules rangā labākā no OKR komandām ir 18.vietā.

Latvijas basketbolisti Pasaules tūrē šosezon piedalījās divos turnīros. Dohā "Riga" apstājās pusfinālā, pēc tam startēja vairākos Vienotās Eiropas līgas turnīros Krievijā, bet "Challenger" turnīrā Francijas pilsētā Puatjē "Riga" zaudēja ceturtdaļfinālā.

Latvieši pēdējos gados izcēlušies ar spēju labi sagatavoties tieši izšķirošajiem turnīriem. Pasaules kausa finālā gan 2018., gan 2019.gadā tika izcīnīta otrā vieta, Pasaules tūres finālā otrā vieta tika sasniegta 2018.gadā, trešā - 2019.gadā un pirmā - pagājušogad.

2017.gadā tika uzvarēts Eiropas kausa finālā, gadu vēlāk iegūstot otro vietu.

Savukārt maija beigās Austrijas pilsētā Grācā tika izcīnīta olimpiskā ceļazīme.

Turnīra nolikums paredz, ka visas astoņas komandas sākumā aizvada apļa turnīru. Divas labākās uzreiz iekļūst pusfinālā, bet trešās līdz sestās vietas īpašnieces izslēgšanas turnīru uzsāk no ceturtdaļfināla.

Turnīrs notiks no 24. līdz 28.jūlijam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi