Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas izlases basketboliste Kūlīte: Olimpisko spēļu sasniegšana nav neiespējama

Latvijas sieviešu basketbola izlasei sekmīgs starts Eiropas čempionātā un Riodežaneiro olimpisko spēļu sasniegšana nav neiespējams mērķis, uzskata valstsvienības spēlētāja Ieva Kūlīte.

Latvijas basketbolistes ceturtdien uzsāk Eiropas čempionātu, kas risināsies Ungārijā un Rumānijā. Latvijas izlase ielozēta C apakšgrupā un aizvadīs četras spēles četrās dienās. Pirmajā mačā tā jau šodien plkst.17.30 pēc Latvijas laika sacentīsies ar Serbiju, nākamajās divās dienās tajos pat laikos gaidāmas cīņas arī ar Horvātiju un Lielbritāniju, bet noslēdzošais mačs 14.jūnijā plkst.20 būs pret Krieviju.

"Dažas spēles sagatavošanās ciklā varējām aizvadīt labāk, tomēr galvenais nebija rezultāts, bet trenerim vajadzēja redzēt, kā mēs strādājam aizsardzībā, kā izpildām to, ko viņš vēlas," sarunā ar aģentūru LETA pauda spēlētāja. "Uzskatu, ka esam gatavas sacensībām. Pašām jānobriest morāli, bet fiziski visas esam gatavas."

Zīmīgi, ka Kūlīte 26 gadu vecumā piedalīsies savā pirmajā Eiropas čempionātā.

"Būsim ātra komanda, nedrīkstēsim spēlēt lēti. Pirms čempionāta uztraukuma nav, bet ļoti liels prieks, ka beidzot esmu tikusi sastāvā, jo iepriekš vienmēr kaut kā nedaudz pietrūka," stāstīja spēlētāja, atzīstot, ka viņa progresē kopš 2012.gada, kad triumfēja Vācijas čempionātā. "Esmu pielikusi, un prieks, ka treneri to novērtē. Kad izcīnīju čempiones titulu Vācijā, mani pamanīja, līdz tam biju pazudusi."

Kā zināms, Eiropas čempiones izcīnīs tiesības spēlēt 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kamēr 2.-5.vietas ieguvējas piedalīsies kvalifikācijas turnīrā.

"Mērķis ir tikt uz olimpisko spēļu kvalifikāciju. Domāju, tas nav neiespējami," pauda Kūlīte. "Iespējas mums ir. Noteikti vēl ir, kur pielikt, bet jāatrod balanss, un pārbaudes spēles parādījušas, ka varam cīnīties ar visām komandām."

Eiropas čempionāts risināsies līdz 28.jūnijam. Apakšgrupu turnīrā komandas sacentīsies Sombathejā, Šopronā (abas - Ungārija), Timišoarā un Oradja (abas - Rumānija), bet izšķirošie mači notiks tikai Ungārijā. Otrajā posmā komandas tiksies Debrecenā un Ģērā, bet cīņas par medaļām tiks aizvadītas Budapeštā.

Apakšgrupas divām vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies jau pēc četrām spēlēm, bet labākās trīs vienības iekļūs otrajā posmā, kurā tiksies ar D grupas (Zviedrija, Slovākija, Lietuva, Spānija un Ungārija) trim spēcīgākajām vienībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi