Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-16 basketbolistes cīnīsies par devīto vietu Eiropas čempionātā

Latvijas U-16 basketbola izlases spēlētājas piektdien izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta pusfinālā par 9.-12.vietu, turnīra lūkojot noslēgt devītajā pozīcijā.

Matīsa Rožlapas trenētās Latvijas kadetes ar rezultātu 56:41 (10:16, 12:6, 19:8, 15:11) uzvarēja Lietuvas vienaudzes.

Latvijas komandas rindās rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Elizabete Bulāne, kura sakrāja arī septiņas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles, bet astoņus punktus pievienoja Madlēna Ģērķe, kurai tikpat bumbas zem groziem. Tikmēr Vanesa Jasa šajā mačā tika pie septiņiem punktiem un tikpat atlēkušajām bumbām, bet Jutai Harčenko astoņas bumbas zem groziem un četri punkti.

Latvija cīņā par devīto vietu turnīrā spēkosies ar Dāniju vai Vāciju.

Latvijas jaunās basketbolistes turnīru sāka ar smagu zaudējumu, pirms nedēļas kapitulējot Spānijas vienaudzēm ar rezultātu 66:96, savukārt sestdien ļoti pārliecinoši ar 76:47 tika sagrauta Serbija, bet svētdien - ar 67:58 pārspēta Nīderlande.

Ar divām uzvarām trīs spēlēs Latvijas kadetes B apakšgrupā ieņēma otro vietu un astotdaļfinālā tikās ar A apakšgrupā vienu uzvaru izcīnījušo Turciju, kurai piekāpās ar rezultātu 59:74. Savukārt ceturtdaļfinālā par 9.-16.vietu Latvija ar 63:50 apspēlēja Horvātiju, nosargājot vietu kontinenta elitē.

Līdz ar to nākamgad visas sešas Latvijas jaunatnes izlases atkal spēlēs elites grupā.

Savukārt Lietuvas jaunās basketbolistes vispirms grupu turnīrā trīs spēlēs tika pie vienas uzvaras, jo ar 71:58 tika pārspēta Dānija, kamēr ar 49:66 zaudēts Krievijai un ar 51:58 Vācijai. Astotdaļfinālā lietuvietes ar 37:51 piekāpās Ungārijai, bet ceturtdaļfinālā par 9.-16.vietu ar 63:59 pagarinājumā tika pārspēta Nīderlande.

Gatavojoties Eiropas kadetu čempionātam, Latvijas basketbolistes divās pārbaudes spēlēs ar 68:63 un 53:49 svinēja uzvaru pret Vācijas izlasi, bet vēl pirms tam latvietes piedalījās Baltijas kausā, kur uzvarēja Lietuvas kadetes (64:57), Igaunijas U-18 vienību (62:52) un Igaunijas kadetes (62:52).

Citos pārbaudes mačos latvietes ar rezultātu 70:64 vēlreiz uzvarēja Igaunijas vienaudzes, bet vēlāk pārbaudes turnīrā Polijā izcīnīja divas uzvaras pār turcietēm (76:69) un horvātietēm (86:54), taču cieta zaudējumu polietēm (58:63).

Pērn Latvijas U-16 meiteņu izlase Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu, kas bija visu laiku labākais šīs izlases sasniegums. Līdz ar to šovasar Latvijas U-17 meiteņu izlase piedalījās Pasaules kausa izcīņā jaunietēm, kur ieguva astoto vietu.

Latvijas izlases spēlētājas aizvadītās sezonas laikā piedalījās Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā. Līnai Loceniecei ir pērnā U-16 Eiropas čempionāta un šāgada U-17 Pasaules kausa izcīņas pieredze, bet piecas basketbolistes U-16 Eiropas čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad.

Rožlapa pēc diviem gadiem U-16 izlases treneru kolektīvā pirmo reizi vada komandu kā galvenais treneris. Savukārt abiem viņa palīgiem - Kristīnei Žeimutei un Gatim Justovičam - šī ir pirmā pieredze Eiropas čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi