Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Latvijas U-18 basketbolisti ar zaudējumu Bulgārijai noslēdz Eiropas čempionāta pirmo posmu

Latvijas U-18 junioru basketbola izlase sestdien Liepājā Eiropas čempionāta pirmā posma pēdējā, trešajā, mačā ar rezultātu 58:69 (16:18, 13:23, 12:13, 17:15) zaudēja Bulgārijas vienaudžiem.

Pirmo ceturtdaļu Latvija noslēdza ar divu punktu deficītu, bet otrās ceturtdaļas sākumā bulgāri veica izrāvienu un palielināja savu pārsvaru, kas pēc pirmā puslaika bija sasniedzis 12 punktu atzīmi - 41:29. Otrajā puslaikā Latvijas izlase nespēja būtiski samazināt pretinieku pārsvaru un cieta zaudējumu.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 11 gūtiem punktiem bija Ivars Rihards Žvīgurs, bet ar desmit punktiem izcēlās Dāvis Geks.

Otrajā C apakšgrupas trešās kārtas spēlē sestdien Turcija ar 66:56 pieveica Francijas izlasi.

Kā ziņots, C grupas pirmās kārtas cīņās ceturtdien Latvijas izlase ar 58:54 pārspēja Franciju, bet Bulgārija ar 95:89 pieveica Turciju. Savukārt otrajā kārtā piektdien Latvijas basketbolisti ar 73:65 apspēlēja Turciju, bet bulgāri ar 69:78 piekāpās Francijas izlasei.

Līdz ar to Latvijas izlase apakšgrupas noslēgumā izcīnīja otro vietu un otro posmu uzsāks ar vienu uzvaru.

Pēc viena apļa turnīra grupu trīs spēcīgākās komandas iekļuva otrajā posmā. Tajā C grupas trīs komandas ar D grupas trim labākajām vienībām Horvātiju, Krieviju un Slovēniju no pirmdienas Liepājā cīnīsies par vietu ceturtdaļfinālā. Savukārt grupu ceturtās vienības dosies uz Viļņu, kur notiks turnīrs par 13.-16.vietu, kā arī izslēgšanas spēles.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas U-18 basketbolisti pagājušās nedēļas beigās aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Itālijas vienaudžiem. Pirmajā cīņā U-18 basketbolisti ar rezultātu 62:77 piekāpās Itālijas vienībai, tomēr otrajā mačā spēja revanšēties, izcīnot uzvaru ar rezultātu 61:59.

Latvijas U-18 junioru izlases galvenais treneris ir Guntis Endzels.

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā ieņēma desmito vietu.

Latvijas U-18 puišu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Edgars Štelmahers, Dmitrijs Brizgalovs, Elvis Endzels, Dāvis Geks, Ivars Rihards Žvīgurs, Armands Ginters, Toms Leimanis, Iļja Gromovs, Roberts Krastiņš, Rihards Adiņš, Česlavs Mateikovičs, Rolands Šmits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi