Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Latvijas U-18 basketbolisti EČ pusfinālā lūkos uzveikt Krieviju

Latvijas U-18 jauniešu basketbola izlase sestdien Rīgā Eiropas čempionāta pusfinālā tiekas ar Krievijas vienaudžiem. Abu komandu duelis Arēnā Rīga sāksies plkst.18.30, to tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanālā vai Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) oficiālajā YouTube kontā. Tikmēr otrā pusfināla duelī plkst.20.45 Francija mērosies spēkiem ar Serbiju. Visas četras komandas jau ir nodrošinājušas ceļazīmes uz nākamā gada U-19 Pasaules kausa izcīņu.

Tāpat sestdien tiks aizvadītas cīņas par 5.-8. vietu, Melnkalnei spēlējot pret Vāciju un Lielbritānijai pret Lietuvu. Savukārt Elektrum Olimpiskajā centrā norisināsies cīņas par 9.-12. un 13.-16. vietu. Turnīra trīs pēdējo vietu ieguvējas zaudēs vietu augstākajā divīzijā.

Šī ir piektā reize, kad Latvijas U-18 izlases basketbolisti sasnieguši Eiropas čempionāta pusfinālu, kā arī trešā reize, kad ir izcīnīta ceļazīme uz Pasaules kausu U-19 komandām. Pirmo reizi Pasaules kausā Latvija spēlēja 1999. gadā, kad ieņēma devīto vietu, bet 2011. gadā, kad turnīrs notika Latvijā, tā ieņēma desmito pozīciju.

Šī turnīra pirmajā mačā Latvija sestdien ar 73:77 piekāpās Horvātijai, pēc tam ar 80:74 uzvarēja Grieķiju, bet noslēdzošajā duelī ar 90:68 droši uzveica Itāliju. Latvieši A apakšgrupā izcīnīja pirmo vietu un astotdaļfinālā spraigā cīņā ar 62:61 pārspēja Turciju, savukārt ceturtdaļfinālā ar 76:51 sagrāva Lielbritāniju.

Tikmēr Krievijas jaunie basketbolisti apakšgrupā vispirms ar 82:80 uzvarēja Franciju, tad ar 72:75 zaudēja Vācijai, bet noslēdzošajā grupas spēlē ar 65:56 pieveica Turciju. Savukārt astotdaļfinālā krievi ar 79:66 pārspēja Itāliju, bet ceturtdaļfinālā grūtā mačā ar 79:77 pieveica Lietuvu.

Latvijas un Krievijas basketbolisti apakšgrupu spēles aizvadīja Ventspilī.

Krievija līdz šim pie medaļām U-18 Eiropas čempionātā tikusi tikai reizi, 2010. gadā ieņemot otro vietu, kad trešā palika Latvija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi