Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijas U-18 basketbolisti sasniedz Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu

Latvijas U-18 junioru basketbola izlase trešdien Liepājā Eiropas čempionāta otrā posma pēdējā, trešajā, spēlē ar rezultātu 61:60 (14:9, 24:16, 11:20, 12:15) spraigā cīņā uzvarēja Slovēnijas vienaudžus.

Pateicoties šim panākumam, Latvijas basketbolisti iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 20 gūtiem punktiem bija Dāvis Geks, bet pārējiem spēlētājiem neizdevās iekrāt vismaz desmit punktus.

Pirmā puslaika gaitā Latvija prata iekrāt 13 punktu pārsvaru (38:25), taču pēc lielā pārtraukuma daudz sekmīgāk sāka spēlēt Slovēnija, kas jau pēc trešās ceturtdaļas bija pietuvojusies līdz 45:49. Ceturtās ceturtdaļas ievadā slovēņi pāris reizes pietuvojās līdz minimumam, taču pārņemt vadību viņiem neizdevās, bet turpinājumā Latvijas basketbolisti nedaudz palielināja pārsvaru, kas minūti pirms pamatlaika beigām sasniedza piecu punktu atzīmi - 61:56.

Kaut atlikušajā cīņas laikā Slovēnijas izlase guva četrus punktus pēc kārtas, izcīnīt uzvaru tai tā arī neizdevās.

Kā ziņots, otrā posma F grupas pirmajos mačos pirmdien Latvija ar 70:64 pieveica Krieviju, Horvātija ar 78:62 pārspēja Turcijas izlasi, bet Slovēnija ar 84:81 uzvarēja Bulgāriju.

Savukārt otrajās cīņās otrdien Latvija ar 62:82 zaudēja Horvātijai, Krievija ar 56:53 uzvarēja Bulgāriju, bet Turcija ar 88:85 pārspēja Slovēniju.

Pašlaik F grupas kopvērtējumā četras uzvaras ir Horvātijai, pa trim uzvarām ir Bulgārijai un Latvijai, Krievija tikusi pie diviem panākumiem, bet pa vienam panākumam ir Slovēnijai un Turcijai.

Neatkarīgi no Krievijas un Turcijas mača iznākuma, Latvijas izlase F grupā ierindosies trešajā vai ceturtajā vietā, kas garantē dalību ceturtdaļfinālā.

Jau vēstīts, ka pirmā posma C apakšgrupā Latvijas izlase ar 58:54 pārspēja Franciju, ar 73:65 apspēlēja Turciju un ar 58:69 zaudēja Bulgārijas vienaudžiem, grupā ierindojoties otrajā vietā, bet uz otro posmu līdzi ņemot vienu uzvaru un vienu zaudējumu.

Pēc viena apļa turnīra pirmā posma grupu trīs spēcīgākās komandas iekļuva otrajā posmā. Tajā C grupas trīs komandas ar D grupas trim labākajām vienībām cīnās par vietu ceturtdaļfinālā, kurā iekļūs F apakšgrupas četras spēcīgākās vienības.

Izslēgšanas cīņas komandas aizvadīs Viļņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi