Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas U-20 basketbolistes ar Franciju cīnās par Eiropas čempiontitulu; ieeja - bezmaksas

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase šodien Klaipēdā pirmo reizi vēsturē cīnīsies par Eiropas U-20 čempiontitulu, finālā stājoties pretī vienaudzēm no Francijas. Spēle Klaipēdā notiks Švyturio Arena, ieeja uz to būs bezmaksas.

Mačs sāksies plkst.20.30, tiešraidē to translējot kanālam LTV7 un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "YouTube" kanālam.

Sestdien pusfinālā Latvija ar 56:53 guva panākumu pār Serbiju un pirmo reizi vēsturē sasniedza Eiropas čempionāta finālu. Dienu iepriekš ceturtdaļfinālā Latvijas basketbolistes ar rezultātu 58:49 pārspēja Portugāli, iekļūstot labāko četriniekā pirmo reizi kopš 2010.gada. 

Latvietes D apakšgrupā pirmajā mačā ar rezultātu 62:66 zaudēja beļģietēm, pēc tam ar 76:69 guva panākumu pār Itāliju, bet trešajā spēlē ar 67:56 pārspēja Turcijas basketbolistes un nodrošināja pirmo vietu grupā. Astotdaļfinālā tika gūta virsroka pār Zviedriju - 81:72.

Savukārt Francija B apakšgrupā ar 79:55 pārspēja Somiju, ar 83:36 sagrāva Lietuvu, kam sekoja panākums pār Ungāriju ar 73:54. Astotdaļfinālā Francijas basketbolistes ar 100:69 uzvarēja Čehiju, ceturtdaļfinālā ar 84:83 bija pārākas pār Itāliju un pusfinālā ar 75:47 pārliecinoši pārspēja Spāniju.

Sagatavošanās posmā Latvija pārbaudes spēles ar Ukrainas U-20 izlasi (82:29 un 85:58), Pasaules kausa dalībnieci Lietuvas U-19 komandu (51:66 un 79:61) un Somijas U-20 izlasi (53:76 un 87:60).

No šī sastāva piecas spēlētājas - Vanesa Jasa, Katrīna Ozola, Luīze Sila, Raina Tomašicka un Enija Vīksne - jau piedalījušās pieaugušo valstsvienības darbā.

Kopš 2019.gada, kad šā gadugājuma basketbolistes spēlēja U-16 čempionātā, sastāvā ir septiņas spēlētājas, to skaitā Jasa un Nikola Priede pat ar divu U-16 čempionātu pieredzi. 2022.gadā trīs spēlētājas startējušas gan U-18, gan U-20 Eiropas čempionātos. Pirmo reizi Eiropas čempionātā spēlē Franciska Treiliha.

Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrs Lietuvā notiks līdz 6.augustam.

Latvijas U-20 sieviešu izlasi vada Aigars Nerips, kura palīdz treneri Guntis Endzels, Mārtiņš Zībarts un Anita Mikāle.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs:

Enija Paula Vīksne (RSU), Katrīna Ozola (Budapeštas EAC, Ungārija), Vanesa Jasa ("TTT Rīga"), Līva Liniņa, Katrīna Raina Kalniņa, Franciska Treiliha (visas - "Rīga Juniores"/LU), Enija Ķīvīte ("Liepāja"), Marta Daniela Leimane (Kolorādo Štata universitāte, NCAA), Raina Tomašicka (Tarbas "Gespe Bigorre", Francija), Luīze Sila ("Celta", Spānija), Nikola Priede (Vērmontas Universitāte, NCAA), Krista Lukašēviča ("Girona", Spānija).

pievienota 2. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi