Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas vīriešu basketbola izlase pārbaudes spēlē pieveic Dominikānu

Latvijas vīriešu basketbola izlase, turpinot gatavošanos Pasaules kausa finālturnīram, sestdien Rīgā pārbaudes spēlē pieveica Dominikānas Republiku. Latvija uzvarēja ar 74:69 (19:17, 24:19, 15:16, 16:17).

Latvija arī trešo pārbaudes spēli sāka bez Kristapa Porziņģa, Dāvja Bertāna un Jāņa Timmas laukumā, nespēlējot arī Aigaram Šķēlem.

Uzvarētājiem pa 11 punktiem guva Dairis Bertāns, kurš realizēja visus septiņus soda metienus, un Anžejs Pasečņiks, desmit punktus sakrāja Andrejs Gražulis un deviņus - Rolands Šmits.

Viesiem 12 punktus guva Elojs Vargass, pa desmit punktiem - Lesters Kinoness un Luiss Santoss, kura kontā arī piecas atlēkušās bumbas.

Spēle sākās ar precīzu Antonio Penjas trīspunktu metienu, uz ko ar precīzu tālmetienu atbildēja Kristers Zoriks, bet pirmoreiz vadībā pēc spēlētām divām minūtēm Latvija tika ar trim precīziem Daira Bertāna soda metieniem - 6:5, vēl pēc brīža Rolandam Šmitam panākot 8:5.

Līdz ceturtdaļas beigām noritēja līdzīga cīņa, ko ar divu punktu pārsvaru pabeigt Latvijai palīdzēja Andrejs Gražulis ar precīzu divpunktu metienu 33 sekundes pirms ceturtdaļas beigām.

Otro ceturtdaļu Latvija sāka ar Bertāna precīzu āķa metienu un Anžeja Pasečņika tālmetienu, panākot 24:17. Tomēr Elojs Vargass ar diviem gūtiem groziem pēc kārtas ļāva viesiem pietuvoties līdz 23:24.

Arī puslaika turpinājumā latviešiem izdevās par dažiem punktiem atrauties, bet pretinieki drīz vien samazināja punktu deficītu.

Pusminūti pirms puslaika beigām Toms Leimanis ar diviem soda metieniem panāca lielāko pārsvaru mačā, panākot 43:34, bet Anhels Suero divus punktus līdz pārtraukumam atspēlēja.

Pēc pieciem Lestera Kinonesa gūtiem punktiem rezultāta starpība atkal bija viena metiena vērtībā - 46:43 Latvijas labā, taču izlīdzināt rezultātu trešajā ceturtdaļā, ko ar diviem precīziem soda metieniem pabeidza Leimanis, viesiem neizdevās.

Džins Montero ar tālmetienu ļāva Dominikānas Republikas izlasei pietuvoties līdz 58:60, bet pēc minūtes pārtraukuma Latvija atkal attālinājās rezultātā.

Andress Feliss divas minūtes un 36 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca 69:70, uz ko ar diviem gūtiem punktiem atbildēja Rodions Kurucs.

Pēc diviem minūtes pārtraukumiem 1,3 sekunžu laikā Latvija izspēlēja kombināciju, pēc kuras Andrejs Gražulis raidīja bumbu grozā ar pustālo metienu, panākot 74:69.

Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase Liepājā ar 87:77 uzvarēja Zviedriju un ar 82:57 guva panākumu pār Gruzijas valstsvienību. Pirmajās divās spēlēs Latvijas izlase pieteikumā nebija Kristapa Porziņģa, Dāvja Bertāna, Anžeja Pasečņika un Jāņa Timmas.

Ceturtdien abas izlases aiz slēgtām durvīm aizvadīja treniņspēli.

Dominikānas izlases sastāvā Rīgā nespēlēja Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Karls Entonijs Taunss, tāpat sastāvā nebija Džastina Minajas, kurš šosezon NBA aizvadīja četrus mačus, lielāko daļu sezonas pavadot G līgā.

Pretinieku kandidātu sastāvā bija arī Kristapa Porziņģa komandas biedrs Bostonas "Celtics" rindās Als Horfords, kā arī Kriss Duarte, taču viņi finālturnīrā nespēlēs.

Trešdien, 16.augustā, savā pēdējā mājas spēlē Latvija stāsies pretī Somijai. Pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases paplašinātais kandidātu saraksts 2023.gada Pasaules kausa finālturnīram:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Mareks Mejeris (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Kristaps Porziņģis (Bostonas "Celtics", NBA), Dāvis Bertāns (Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečņiks (bez kluba), Jānis Timma (bez kluba), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars (Jokohamas "Exellence", Japāna), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Toms Leimanis (Madrides "Estudiantes", Spānija), Artūrs Kurucs (Patras "Promitheas", Grieķija), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkim Spor", Turcija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi