Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

LBL jaunajā sezonā nepaliks bez Jūrmalas komandas

Jūrmala/Fēnikss komanda gatavojas startēt jaunās sezonas OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā, aģentūrai LETA apliecināja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Līdz šim par šīs vienības dalību LBL čempionātā, kas sāksies jau nākamnedēļ, bija liela neskaidrība. Jūrmalas kluba kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Drulle jūlija vidū atklāja, ka Jūrmala/Fēnikss nevar savākt nepieciešamos līdzekļus, lai startētu LBL. Tomēr pēc tam Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis solīja, ka līdzekļi tiks atrasti un komanda LBL turpinās spēlēt.

Trešdien LBS valdei bijusi tikšanās ar Jūrmalas domes vadību, kas paudusi atbalstu komandas startam Latvijas čempionātā.

"Komanda ir sākusi treniņus, arī visas citas darbības ir uzsāktas. Tiesa, galīga skaidrība par šīs vienības startēšanu LBL būs tad, kad to ieraudzīsim laukumā. Svarīgākais, ka no pašvaldības puses ir atbalsts un tā vēlas LBL komandu. Uz šo brīdi nav neviena iemesla, lai vienības nebūtu," norādīja Voins.

Savukārt LBL direktora pienākumu izpildītājs Edgars Bērziņš aģentūrai LETA arī apstiprināja, ka Jūrmalas vienība startēs čempionātā, tomēr atbalstītāja Fēnikss vārds vairs netiks iekļauts komandas nosaukumā. "Klubs tiks veidots no jauna ar jaunu organizatorisko komandu."

Netiek izslēgts, ka kluba darbībā iesaistīsies arī Edgars Jeromanovs, kurš iepriekšējās sezonas bija viens no Jūrmalas komandas līderiem laukumā.

Sākotnēji līdzdalībai LBL 2017./18.gada čempionātā augustā tika apstiprinātas desmit komandas - galvaspilsētas vienības VEF Rīga, Barons kvartāls un Latvijas Universitāte, kā arī komandas no Ventspils, Valmieras, Jēkabpils, Liepājas, Jūrmalas, Ogres un Valkas.

Tomēr trešdien kļuva oficiāli zināms, ka jaunajā sezonā LBL nespēlēs bronzas medaļniece Barons kvartāls, līdz ar to potenciālo dalībnieču skaitu samazinot līdz deviņi.

LBL augstākās divīzijas sezonas sākums paredzēts jau pēc nedēļas - 27.septembrī.

Arī gaidāmajā sezonā divas komandas - valsts čempione VEF Rīga un pierobežu pilsētu vienība Valka/Valga spēlēs pusi no regulārās sezonas, kā to darīja arī iepriekš. Rīdzinieki tradicionāli piedalīsies arī VTB Vienotās līgas čempionātā, bet Valka/Valga spēlēs arī Igaunijas čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi