Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LBS prezidents: Sieviešu izlases vēlme kaut ko sasniegt Pasaules kausā bija pārāk liela

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāju vēlme sasniegt ko lielu Pasaules kausā radīja pārmērīgu lielu uztraukumu, kas ietekmēja komandas sniegumu, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents.

Latvijas basketbolistes, septembrī debitējot Pasaules kausa izcīņā, trīs spēlēs cieta trīs zaudējumus un neizkļuva no savas apakšgrupas, turnīrā ieņemot 13.vietu 16 komandu konkurencē.

"Nevaram būt apmierināti ar sasniegto rezultātu, taču jāatceras, ka šī izlase ir Latvijā viena no labākajām sporta spēļu komandām. Neviena cita izlase nav spēlējusi olimpiskajās spēlēs un Pasaules kausā. Treneris uzsvēra, ka sagatavošanās procesā viss bija labi, jo visas ieceres tika izpildītas un pārbaudes spēles bija ar labiem pretiniekiem," sarunā ar aģentūru LETA stāstīja Voins.

Latvijas izlases stūrmanis Mārtiņš Zībarts kā vienu no trūkumiem minējis to, ka komanda nebija tik vienota kā pērnā gada Eiropas čempionātā, kad tika izcīnīta ceļazīme uz Pasaules kausu.

"Ir pārrunāts par iespējamām izmaiņām treneru sastāvā. Varbūt vajadzētu treneru kolektīvā iesaistīt kādu sievieti, kas varētu uzlabot iekšējo komunikāciju," pauda Voins.

Tiesa, tā neesot tik liela problēma, lai izskatītu psihologa piesaisti komandai. Tāpat šāda speciālista esamība vienībā neatrisinātu spēlētāju uztraukumu, kas bija manāms Pasaules kausa pirmo divu spēļu sākumos.

"Pārmērīgs satraukums spēles sākumā ir normāla parādība. Spēlētājas bija ļoti labi sagatavojušās un nevaram viņām pārmest atbildības vai cīņasspara trūkumu. Šoreiz vēlme kaut ko sasniegt bija pārāk liela, kas atstāja iespaidu uz sniegumu. Pirmkārt, tas izpaudās metienu realizācijā, kas neatbilda komandas patiesajām spējām. Pārbaudes spēlēs, kur atbildības slogs nebija tik liels, metienu realizācija bija labāka," secināja Voins.

Tāpat viena no problemātiskajām lietām tiek minēta nepietiekamā konkurence uz ārējās līnijas pozīcijām.

"Garajā galā konkurence bija lielāka, nekā uz ārējās līnijas spēlētāju pozīcijām, līdz ar to trenerim bija jāpielāgojas situācijai un jāpiemēro taktika esošajiem resursiem. Jaunatnes izlašu spēlētājas vēl nav tās, kuras veidos rezultātu nākamā gada pieaugušo čempionātā," teica Voins.

Nākamā gada Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā starp kandidātēm tiek minēta arī viena no Latvijas izlases līderēm Kitija Laksa. WNBA sezona pēdējos gados rit no maija līdz septembrim, bet vasaras vidū notiks Eiropas čempionāts, uz kuru Ziemeļamerikas profesionālajā līgā spēlējošās basketbolistes nevar ierasties.

"WNBA ir spēlējušas mūsu basketbolistes [Zane Tamane un Anete Jēkabsone-Žogota] un varbūt būs vēl. Novēlu Kitijai sasniegt visaugstākās sportiskās virsotnes. Apzināmies, ka šāda situācija var rasties," atzina Voins.

Līgums ar Zībartu ir spēkā līdz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu cikla noslēgumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi