Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LIBL pie panākuma tiek VEF Rīga, kā arī Ventspils un Valmieras klubi

Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) trešdien 203 punktu mačā spēles galotnē izcīnīja pirmo uzvaru šosezon, VEF Rīga tika pie mazpārliecinošas uzvaras pār Liepāju, bet Ventspils Pērnavā sagādāja pirmo zaudējumu sezonā vienai no līgas līdervienībām Sadam.

Latvijas komandu duelī valsts čempione VEF Rīga Elektrum Olimpiskajā centrā ar 76:70 (17:18, 19:13, 24:21, 16:18) pārspēja Liepāju.

Pirmajā ceturtdaļā vadībā pabija abas komandas, uz īsu brīdi vadības grožus Liepāja atguva arī trešās ceturtdaļas vidū, tomēr pārējā laikā mājinieki droši stūrēja pretī uzvarai.

Uzvarētājiem "double-double" sakrāja Kristijans Krajina, kurš 13 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām pievienoja arī sešas rezultatīvas piespēles. Pa 12 punktiem guva Artūrs Kurucs un Jānis Blūms, bet 11 punkti Aleksandram Madsenam. Viesu rindās 17 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Guntim Sīpoliņam, 14 punkti Rihardam Kuksikam, 13 Eduardam Hāzneram un 11 punkti Andrejam Šeļakovam, kurš sakrāja arī 17 atlēkušās bumbas un trīs piespēles.

VEF Rīga komanda sezonu sākusi ar četrām uzvarām un ir turnīra līderi, bet liepājnieki ar četriem zaudējumiem tikpat mačos atrodas turnīra tabulas lejasdaļā.

Latvijas-Igaunijas līgas čempione Ventspils Pērnavā neatstāja nekādas cerības Sadam vienībai, kas līdz šim bija iekrājusi bilanci 2-0, uzvarot ar 100:76 (26:17, 28:22, 32:16, 24:21).

Centra iemetienu gan vinnēja Pērnavas komandas rindās spēlējošais Lauris Blaus, bet pēc Sīma-Markusa Posta trīspunktnieka un vēl viena Latvijas leģionāra Ernesta Kalves diviem precīziem soda metieniem mājinieki izvirzījās vadībā ar 5:0. Uzreiz gan viesi atbildēja ar 9:0 izrāvienu, ne reizi mačā Igaunijas klubam vairs neļaujot pat izlīdzināt rezultātu.

Ventspilnieku rindās pa 16 punktiem guva Māris Gulbis un Ronalds Zaķis, 15 punkti Veslijam Vašpunam, 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas Raienam Luteram, 12 punkti Jānim Bērziņam un desmit punkti Jānim Kaufmanim.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Blaus, bet Kalvem 11 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

Ar bilanci 2-1 Ventspils tagad pacēlusies uz piekto vietu turnīra tabulā, apsteidzot Sadam, kam ir tāda pati bilance.

Visdramatiskākā bija spēle Tallinā, kur Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola ar 103:100 () pieveica TalTech.

Spēles sākumā desmit punktu pārsvaru ieguva mājinieki - 13:3. Līdz pat otrās ceturtdaļas vidum viņi arī pārsvarā bija vadībā. Pēc tam vadību uzņēmās valmierieši, taču tālāk par to pašu desmit punktu vadību trešajā un ceturtajā ceturtdaļā netika. Turklāt TalTech, kam šī bija pirmā spēle sezonā, beigu ofensīva ļāva talliniešiem no 76:86 34.minūtē atspēlēties un minūti un divas sekundes pirms mača beigām izvirzīties vadībā ar 98:95. Tūlīt gan Edmunds Elksnis ar trīspunktu gājienu rezultātu izlīdzināja, bet uzvaru pēc 98:100 panāca Valters Jānis Liepiņš ar soda metienu un Roberts Krastiņš ar precīzu divpunktu metienu un diviem soda metieniem - 103:100.

Valmieriešiem pirmo uzvaru sezonā trijās spēlēs ar 21 punktu un 12 rezultatīvām piespēlēm kaldināja komandas kapteinis Elksnis, 18 punkti Liepiņam un Robertam Blumbergam, kura kontā arī sešas bumbas zem groziem, 15 punkti Valteram Vēverim, 14 punkti un 12 atlēkušās bumbas - Klāvam Dubultam un 13 punkti Krastiņam. Mājiniekiem 31 punktu un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Jonass Jerveleinens.

Ar bilanci 1-2 Valmieras klubs pacēlies uz desmito vietu 15 komandu konkurencē, bet TalTech pagaidām jāsamierinās ar pēdējo vietu līgā, to dalot ar Latvijas Universitāti.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas TLU/"Kalev" un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi