Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lietuvas basketbola leģenda Jasikēvičs kļuvis par Žalgiris galveno treneri

Par latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas basketbola granda Kauņas Žalgiris galveno treneri trešdien oficiāli apstiprināts slavenais Šarūns Jasikēvičs, vēsta klubs.

Tiek ziņots, ka Jasikēvičs parakstījis divarpus gadu līgumu, bet Kauņas kluba treneru kolektīvam pievienojies Darjus Maskoļūns, kurš jau pirms dažiem gadiem īslaicīgi vadīja Žalgiris komandu.

Pašlaik 39 gadus vecais Jasikēvičs iepriekš kopš 2014.gada bija Žalgiris galvenā trenera palīgs, bet iepriekšējā nedēļā no amata tika atlaists Gintars Krapiks.

Par basketbolista karjeras beigām Jasikēvičs paziņoja 2014.gada vasarā.

Jasikēvičs spēlētāja karjeras laikā bija viens no ievērojamākajiem ULEB Eirolīgas basketbolistiem. Viņš ir vienīgais spēlētājs, kuram izdevies izcīnīt šī turnīra čempiona titulu, spēlējot trīs dažādos klubos. Pirmais tika iegūts 2003.gadā ar Spānijas komandu Barcelona, gadu vēlāk viņš trofeju ieguva ar Izraēlas vienību Telavivas Maccabi, kā arī kļuva par pirmo spēlētāju, kurš izcīnīja divus Eirolīgas čempiona titulus pēc kārtas.

Paliekot Telavivas komandā, viņš palīdzēja tai izcīnīt šo titulu arī nākamajā gadā, kļūstot par pirmo spēlētāju vai treneri, kurš kopš 1991.gada ir triumfējis trīs reizes pēc kārtas. Neapstājoties pie sasniegtā, 2009.gadā lietuvietis palīdzēja arī Atēnu klubam Panathinaikos no Grieķijas kļūt par Eirolīgas čempioniem.

Karjeras laikā viņš uzvarējis Slovēnijas, Spānijas, Izraēlas, Grieķijas, Turcijas un Lietuvas čempionātos.

Tāpat Indiānas Pacers un Goldensteitas Warriors komandu rindās Jasikēvičs laikā no 2005. līdz 2007.gadam aizvadīja 148 spēles Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Arī spēlējot Lietuvas valstsvienībā, Jasikēvičs nepalika bez lieliem panākumiem. 2003.gadā Lietuvas basketbola izlases sastāvā viņš triumfēja Eiropas čempionātā, turklāt kļuva par šī turnīra vērtīgāko spēlētāju. Tāpat viņš 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs tika pie bronzas godalgas, kā arī 2007.gada Eiropas čempionātā izcīnīja trešo vietu.

Ar 18 uzvarām 19 spēlēs Žalgiris ir Lietuvas čempionāta līdere, bet šosezon Eirolīgas turnīrā tā sasniegusi otro posmu jeb Top 16 kārtu, taču pirmajās divās cīņas cietusi zaudējumus. Jau piektdien šo Lietuvas komandu gaida pārbaudījums pret pašreizējo Eiroliģas čempioni Madrides Real no Spānijas.

Žalgiris vienību pārstāv arī Vecvagars, taču šosezon viņš vienības rotācijā izpelnījies simbolisku lomu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi