Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Meļņika turpinās pārstāvēt TTT Rīga komandu

Basketbola klubs TTT Rīga vienojies par viena gada līgumu ar Latvijas sieviešu valstsvienības centra spēlētāju Zentu Meļņiku, informē komanda.

Meļņika iepriekšējā sezonā 17 spēlēs Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgā vidēji 20 minūtēs guva 9,9 punktus un izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas. Spēlētāja pievienoja 1,7 rezultatīvas piespēles un 0,9 bloķētus metienus. 

Eirolīgā 13 spēlēs vidēji nepilnās 16 minūtēs 2,4 punkti un 2,8 bumbas zem groziem.

Centra spēlētāja pērn atgriezās kluba rindās pēc trīs gadu pārtraukuma. Meļņika debiju TTT Rīga komandā piedzīvoja 2015.gada 21.martā, Latvijas un Igaunijas līgas pusfināla spēlē pret Tallinas Universitāti. Spēlējot pēc savainojuma, viņa vidēji 14 minūtēs guva 4,5 punktus un izcīnīja 5,9 bumbas zem groziem.

Pavisam Meļņika vietējos turnīros 49 spēlēs guvusi 502 punktus un izcīnījusi 352 atlēkušās bumbas.

Meļņika ir trīskārtēja Latvijas čempione (2015., 2016., 2020.), divkārtēja Latvijas-Igaunijas līgas uzvarētāja (2015., 2016.), Latvijas-Igaunijas-Lietuvas līgas čempione (2020.) un Eiropas Sieviešu basketbola līgas pirmās sezonas uzvarētāja (2016.).

Meļņika Latvijas valstsvienībā debitēja 2014.gada 25.maijā. Viņa piedalījusies 45 spēlēs un guvusi 251 punktu. Pirms tam Meļņika divas vasaras spēlēja U-18 izlasē, tostarp 2008.gada vasarā palīdzēja Mārtiņa Zībarta trenētajai komandai izcīnīt pirmo vietu Eiropas čempionāta B divīzijā.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" arī šosezon spēlēs FIBA Eirolīgas pamatturnīrā, kur ielozēta B grupā kopā ar Jekaterinburgas UGMK, Anetes Šteinbergas pārstāvēto Stambulas "Galatasaray", Šopronas "Uniqa" (Ungārija), Buržas "Tango", "Basket Landes" (abas - Francija), Skio "Famila" (Itālija), kā arī Spānijas vienības Žironas "Spar Citylift" un Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC" no Rumānijas pāra uzvarētāja.

TTT Rīga aizvadītajā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi