Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Palikt ar abām kājām uz zemes

Frāzi, ko treneris Luka Banki izteica, raksturojot noskaņojumu komandā savainoto līderu gaidīšanas laikā, nevajadzētu aizmirst basketbola līdzjutējiem, sapņojot par komandas panākumiem Pasaules kausā. Jāizbauda nokļūšana uz lielās skatuves, un mērķi jāizvirza, neaizmirstot par spēku samēriem!

Pasaules kausa debitanti lielajos finālturnīros atgriezušies pēc sešu gadu pārtraukuma, turklāt Džakartā ieradušies bez trim atslēgas spēlētājiem. Jā, Kristaps Porziņģis un Jānis Strēlnieks arī sekmīgajā kvalifikācijas turnīrā piedalījās epizodiski, tomēr tajās nedaudzajās spēlēs, kurās viņi piedalījās, abi neradīja šaubas par savu nozīmi šajā komandā. Tāpat kā Rihards Lomažs, kura lomu ceļā uz Džakartu nav iespējams pārvērtēt. Komanda apliecinājusi spēju uzvarēt arī ar ierobežotiem resursiem, tomēr tik augsta līmeņa pārbaudījums Lukas Banki ērā tai vēl nav bijis. NBA un Eirolīgas zvaigznēm bagātās Francija un Kanāda tiek ierindotas starp četrām galvenajām pretendentēm uz godalgām visā turnīrā, bet G grupā esošā Spānija ir aktuālā Eiropas un pasaules čempione. Lai sasniegtu ceturtdaļfinālu, Latvijai jāapsteidz vismaz divas no šīm komandām. Tas būtu sarežģīts uzdevums pat labākajā sastāvā, bet šobrīd – vēl lielāks izaicinājums.

Pašreizējais valstsvienības modelis labā dienā var pārspēt jebkuru no šiem pretiniekiem, tomēr jārēķinās ar iespēju nepārvarēt pirmo grupas turnīra barjeru. Objektīvi komandai pa spēkam ir izcīnīt vismaz 19. vietu šajā finālturnīrā, lai bez liekas rēķināšanas un paļaušanās uz citu kontinentu komandu sniegumu nodrošinātu dalību nākamgad paredzētajā olimpiskās kvalifikācijas turnīrā. Lai Latvijas basketbols uz lielās skatuves kāpj katru vasaru! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi