Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta (10:35) - Lietuvos rytas vēlas atbrīvoties no Blūma; viens no variantiem - VEF Rīga

Lietuvas basketbola klubs Viļņas "Lietuvos rytas" vēlas atbrīvoties no Latvijas izlases aizsarga Jāņa Blūma, vēsta portāls "Krepsinis.net". 

Balstoties uz portāla sniegto informāciju, "Lietuvos rytas" aktīvi meklē Blūmam jaunu komandu. Kā viena no pretendentēm tiek minēta Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", kurai nepieciešams sastāva papildinājums. Taču abi klubi savā starpā nespēj vienoties, jo rīdzinieki nevēlas maksāt basketbolistam pilnu algu, bet Viļņas vienība nav gatava segt starpību starp "VEF Rīga" piedāvāto un Blūma līgumā noteikto. 

Jau iepriekš vēstīts, ka "Lietuvos rytas" prezidents Gedvīds Vainausks piedāvājis Blūmam samazināt basketbolista atalgojumu, lai spēlētājs arī turpmāk varētu spēlēt Viļņā. 

Pats Blūms intervijā "Sporta Avīzei" atklājis, ka šādu iespēju negrasās izskatīt. "Esmu karjerā pietiekami daudz strādājis un ieguldījis, lai neatkāptos no saviem standartiem un nespēlētu par puscenu."

Blūma aģents neesot vēlējies, lai latvietis dodas uz Lietuvas vienību. "Teica, ka vairumā gadījumu tā vieta, kur agrāk jau esi bijis un kur tev baigi labi gājis, otrreiz nenostrādā. Viņam izrādījās taisnība."

Sezonas laikā "Lietuvos rytas" vadība Blūmam esot piedāvājusi pārcelties uz citu klubu. Kā "Sporta Avīzei" atklājis Blūms, esot bijuši divi trīs varianti, taču viņš neesot vēlējies komandu, kur spēlējis jau kopš sezonas sākuma, pamest sezonas vidū.

Tāpat Blūms sacīja, ka vajadzējis jau pērn spēlēt Latvijas izlases sastāvā, kad tā cīnījās par ceļazīmi uz šī gada Eiropas čempionātu. "Varbūt tomēr vajadzēja spēlēt ar visu sāpošo ceļgalu. Man baigi gribas spēlēt izlasē! Pēc iepriekšējā Eiropas čempionāta 2011.gadā man bija pārdomas, vai likt punktu spēlēšanai izlasē, taču esmu sapratis, tās ir tādas emocijas, kuras nav iespējams gūt nekur citur."

Kā vieno no iedvesmas avotiem Blūms minējis filmu "Sapņu komanda 1935".

Basketbolists uzskata, ka šogad vienībai ar Andri Biedriņu sastāvā ir izredzes pacīnīties par ceļazīmi uz pasaules čempionātu. "Šis var būt mūsu gads."

Blūms uz "Lietuvos rytas" komandu pārcēlās pagājušā gada jūnijā, noslēdzot līgumu uz diviem gadiem. 

Šīs sezonas deviņos ULEB Eirolīgas mačos Blūms guva vidēji 5,9 punktus un veica 1,8 rezultatīvas piespēles, VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā viņa kontā 12,3 punkti un 2,1 rezultatīva piespēle, bet Lietuvas čempionātā, kur "Lietuvos rytas" izcīnīja sudraba medaļas, latvietis iekrāja vidēji 7,9 punktus un 1,3 rezultatīvas piespēles. 

Pirms tam kopš 2008.gada latvietis spēlēja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Bilbao "Uxue". Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto" un "Ventspils", divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas "Anwil" komandā no Polijas, "Lietuvos rytas" (2006./07.gada sezonā) un Neapoles "Eldo" vienībā no Itālijas. 

Savukārt Latvijas izlases rindās Blūms spēlējis četros Eiropas čempionāta finālturnīros. 2011.gada čempionātā viņš bija valstsvienības kapteinis, bet pērn nespēlēja valstsvienības rindās 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. 

Blūms ir iekļauts izlases kandidātu sarakstā gaidāmajam Eiropas čempionātam, kas no 4.līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā. Valstsvienības pirmais treniņš paredzēts ceturtdien.

ziņa papildināta ar 4.-9.rindkopu 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi