Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

papildināts (09:23) - U-18 basketbolistes sasniedz EČ otro posmu

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase pirmdien nodrošināja vietu Rumānijā notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas labāko astoņu komandu pulkā, tādejādi turpinot cīņu par iekļūšanu A divīzijā.A apakšgrupas trešās kārtas mačā Latvija ar 70:44 (23:9, 17:5, 19:16, 11:14) sagrāva Īriju.Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar 15 punktiem bija Ieva Spīgule, bet pa 13 punktiem guva Sindija Kudule un Vineta Bīriņa, kurai arī desmit bumbas zem groziem.

Savukārt 12 punktus pievienoja Anna Buša.Jau ar pašu mača sākumu Latvija ņēma iniciatīvu savās rokās, neļaujot pretiniecēm izvērsties un sestajā minūtē pirmo reizi sasniedzot vismaz desmit punktu atstatumu (14:2). Tiesa, pirmās ceturtdaļas izskaņā cīņa starp abām komandām nedaudz izlīdzinājās, bet Latvija pirmo ceturksni noslēdza ar 14 punktu handikapu (23:9).Tomēr otrajā ceturtdaļā Latvijas jaunās basketbolistes turpināja demonstrēt savu pārspēku, 16.minūtē sasniedzot jau 21 punkta pārsvaru - 34:13, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 40:14 par labu Latvijai.Otrajā puslaikā šaubas par uzvarētāju neradās, lai gan rezultāta starpība vairs tik dominanti nepieauga, Latvijas jaunajām basketbolistēm pārliecinoši izcīnot otro uzvaru turnīrā un sasniedzot Eiropas čempionāta B divīzijas astoņnieku.

"Meitenes - malači. Visas bija maksimāli mobilizējušās, no pirmās minūtes saņēma iniciatīvu savās rokās, un jau pirmajā puslaikā bija likvidētas visas šaubas par iznākumu," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā citēta komandas galvenā trenere Ilze Ose-Hlebovicka. "Otrajā puslaikā pie vārda tika visas spēlētājas. Izmantojām iespēju kaujas apstākļos pārbaudīt dažas sadarbības, kas noderēs turnīra turpinājumā. Gadījās arī pa kādai muļķīgai kļūdai, bet gala iznākumu tas neietekmēja."

Turnīra otro posmu Latvija sāks trešdien, kad pretiniekos būs Bulgārija, bet pēc tam ceturtdien būs jāsamēro spēki ar Somiju.

"Protams, bez gandarījuma par iekļūšanu otrajā posmā ir arī sajūta, ka varēja būt vēl labāk, ja nebūtu neveiksmīgās spēles ar Igauniju. Taču pagātni ietekmēt vairs nevaram, toties nākotni varam veidot pašas un to arī centīsimies darīt. Pētīsim nākamo pretinieču Bulgārijas un Somijas spēles nianses, veidosim spēles plānu un gatavosimies to kvalitatīvi īstenot. Abi mači otrajā posmā notiks dienas vidū. Varbūt tā būs labāk - nevajadzēs visu dienu nervozēt, gaidot savu kārtu iet laukumā," uzskata speciāliste.

Turnīra ievadā latvietes pagājušās nedēļas ceturtdienā ar 78:58 uzvarēja Vāciju, bet sestdien ar 44:46 piekāpās Igaunijai.

A apakšgrupas kopvērtējumā Latvija ar diviem panākumiem trīs mačos izcīnīja pirmo vietu, bet pēc tam ar tādu pašu bilanci sekoja attiecīgi Vācija un Igaunija. Tikmēr Īrija palika pēdējā bez uzvarām.

Kopumā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā piedalās 17 komandas, kas pirmajā posmā bija sadalītas četrās apakšgrupās - trīs grupās bija četras izlases, bet vienā spēlēja piecas. Katras apakšgrupas divas labākās valstsvienības kvalificējās otrajam posmam, kur šīs astoņas komandas tiks iedalītas divās grupās pa četrām katrā. Turpinājumā divas labākās no katras apakšgrupas sasniegs pusfinālu, bet pārējās cīnīsies par 5.-8.vietu.

A divīzijai kvalificēsies trīs labākās turnīra komandas.

Ziņa papildināta ar galvenās treneres komentāru

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi