Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

papildināts (20:46) - Latvijas basketbolisti iegūst pateicīgus pretiniekus EČ Rīgas apakšgrupā

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā tiksies ar Lietuvu, Ukrainu, Beļģiju, Čehiju un Igauniju, noskaidrojās pirmdien Parīzes Disnejlendā notikušajā izlozē.

Pēc provizoriskā kalendāra Latvijas izlase pirmo maču aizvadīs 5.septembrī ar Beļģiju, bet nākamajās divās dienās sacentīsies arī ar Čehiju un Lietuvu. Ceturtajā spēlē 9.septembrī mājiniekiem pretī stāsies Ukraina, bet apakšgrupu spēles 10.septembrī noslēgsies ar Latvijas cīņu pret Igauniju.

Eiropas čempionāta grupu turnīri Rīgā, Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija) un Zagrebā (Horvātija) risināsies no 5. līdz 10.septembrim, bet izslēgšanas turnīra spēles Lillē (Francija) notiks no 12. līdz 20.septembrim.

"Pirmā emocionālā reakcija: vai vispār mēdz tā paveikties? Bet – par veiksmi izlozē var runāt tikai teorētiski. Atgādināšu klasiķu tēzi, ka Eiropā basketbolu prot spēlēt visi un īpaši tas attiecas uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Ja reiz gribam tiekties pēc nopietniem mērķiem, jāprot spēlēt ar dažāda stila un klases komandām. Tāpēc, norimstot pirmajām emocijām, teikšu tā: varēja būt nepatīkamāk, tomēr Latvijas komandas perspektīvas visvairāk būs atkarīgas no pašiem – kā sapulcēsim sastāvu, kā sastrādāsimies, kā mūsu atbalstīs līdzjutēji," uzreiz pēc izlozes Latvijas Basketbola savienības mājaslapā citēts izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

"Nojaušu, kādas emocijas izraisīja Beļģijas komandas kļūšana par mūsu pirmo pretinieci, taču nekādā gadījumā neveicināšu ažiotāžu uz pagātnes rēķina. Profesionālajā sportā nav ne pagātnes, ne nākotnes – ir tikai konkrētā spēle ar konkrēto pretinieku, kuru jāpārspēj. 5.septembrī laukumā dosies citas komandas, spēlei būs pavisam cits konteksts.  Lai beļģi atceras, ka mūs vinnēja un domā, ka varēs to atkārtot. Mums jāizmet no galvas domas par revanšu – vienkārši jāsagatavojas pirmajam mačam ar labu komandu.

Lietuvas iekrišana Rīgas grupā droši vien liks koriģēt pārbaudes maču plānus. Gribēju spēlēt ar Lietuvu jau augustā, bet viņu treneris Jons Kazlausks droši vien centīsies izvairīties. Es gan labprāt uzspēlētu ar viņiem. Mums pēdējos mačos nav gājis viegli, bet viegli nav bijis arī lietuviešiem. Ļoti ceru tikai, ka latviešiem būs pārsvars tribīnēs.

Čehijas vienībai ir pieredzējuši līderi, taču paīss soliņš. Vairākas slavenības spēlē „Nymburk” komandas sastāvā un tikko bija Rīgā. Ukrainas komandai par labu nenāk nacionālā čempionāta līmeņa pazemināšanās visiem zināmo notikumu dēļ. Individuāli labi spēlētāji, bet redzēs, kāda šoreiz būs komanda. Igaunijas basketbolistus ļoti labi pazīstam, un nedrīkstam novērtēt par zemu. Motivēti, agresīvi, tādi, kuri ne tik daudz spēlē paši, cik neļauj spēlēt pretiniekiem. Būs jābūt nopietniem un modriem. Manuprāt, mums ir izdevīgs spēļu ritms, proti, tas, ka būs jāspēlē pirmās trīs dienas pēc kārtas un tad būs brīvdiena.

Bet vēlreiz atkārtošu: mūsu starts būs tik veiksmīgs, cik labi būsim sagatavojušies," noslēdz A.Bagatskis.

Jau pirms izlozes bija zināms, ka viena no Latvijas izlases pretiniecēm apakšgrupu turnīrā Rīgā būs Igaunijas izlase, ko Latvijas Basketbola savienība (LBS) izvēlējusies kā savu sadarbības partneri.

Eiropas čempionāta izslēgšanas spēlēm kvalificēsies četru apakšgrupu četras labākās komandas. Astotdaļfinālā 12. un 13.septembrī savā starpā spēlēs A un B, kā arī C un D grupas komandas, bet zaudētājiem čempionāts būs beidzies.

Ceturtdaļfināla spēles notiks 15. un 16.septembrī. Uzvarētāji turpinās cīņu par medaļām, zaudētāji - par ceļazīmēm uz olimpisko kvalifikācijas turnīru.

Pusfināla un mazā pusfināla spēles notiks 17. un 18.septembrī. Pusfināla uzvarētāji iegūs ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpisko turnīru. Pusfināla zaudētāji, kā arī mazā pusfināla spēļu uzvarētāji (kopā četras komandas) iegūs ceļazīmes uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Spēles par piekto un septīto vietu nenotiks

Cīņa par bronzas medaļām un finālspēle notiks 20.septembrī.

Eurobasket 2015 apakšgrupas:

A grupa: Francija, Somija, Bosnija un Hercegovina, Izraēla, Krievija, Polija.

B grupa: Vācija, Spānija, Serbija, Turcija, Itālija, Islande.

C grupa: Horvātija, Slovēnija, Grieķija, Maķedonija, Gruzija, Nīderlande.

D grupa: Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, Beļģija, Čehija

papildināts ar A.Bagatska komentāru


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Uztraukuma pirms papildlaika nebija

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā, pēc mača norādīja, ka pārlieku satrauci...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi