Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

papildināts (23:32) - FOTO, VIDEO: Latvija izšķirošajā spēlē uzvar Igauniju, astotdaļfinālā pret Slovēniju

Latvijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izšķirošajā cīņā par ceļazīmi uz izslēgšanas mačiem ceturtdien Arēnā Rīga ar rezultātu 75:64 (15:29, 18:15, 22:5, 20:15) uzvarēja Igaunijas komandu. Tas nozīmē, ka Latvija sestdien plkst. 13 Francijas pilsētā Lillē astotdaļfinālā tiksies ar Slovēniju. Ceturtdaļfinālā šī pāra uzvarētāji tiksies ar pašreizējo čempioni Franciju vai Turciju.

Jānis Strēlnieks uzvarētājiem iemeta 21 punktu, 15 pievienoja Jānis Timma, bet 11 Rolandam Freimanim.

Spēles sākums Latvijai padevās drausmīgs. Pēc pirmajām trim minūtēm mača rezultāts bija 11:0 Igaunijas izlases labā. Pirmos divus punktus Latvijai šajā cīņā ceturtajā minūtē guva Freimanis. Arī ceturtdaļas turpinājumā Latvija nespēja pietuvoties igauņiem, ceturksni zaudējot ar 15:29.

Otrajā ceturtdaļā igauņi, lai arī turpinot savu rezultatīvo spēli, diezgan ātri savāca piecas komandas piezīmes. Tiesa, Igaunijas basketbolisti bija tik rezultatīvi no spēles, ka latviešiem metot arī no soda līnijas neizdevās pietuvoties kaimiņiem.

Trešā ceturtdaļa Latvijas komandai iesākās daudz veiksmīgāk. Pēc septiņām nospēlētām minūtēm mājinieki izlīdzināja mača rezultātu (47:47), bet igauņi šajā laikā spēja gūt tikai trīs punktus. Arī nākamajās minūtēs Latvija turpināja savu izrāvienu un divas ar pusi minūtes līdz ceturkšņa beigām pirmo reizi šajā spēlē izvirzījās vadībā (49:47). Turpinājumā abas komandas bija precīzas no soda metienu līnijas. 

Noslēdzošajā ceturtdaļā Latvija turpināja savu rezultatīvo spēli. Trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām Latvijai bija jau 11 punktu pārsvars (71:60). Līdz spēles beigām igauņiem neidzevās samazināt punktu deficītu, līdz ar to Latvija svinēja svarīgu uzvaru. 

Kā zināms, Beļģija ceturtdien ar 79:71 uzveica Ukrainas basketbolistus, tādējādi nodrošinot dalību izslēgšanas spēlēs.

D apakšgrupā Lietuva, kas vēlajā vakara spēlē ar 85:81 uzveica čehus, izcīnīja četras uzvaras piecos mačos, Latvijai, Čehijai un Beļģijai pa trim panākumiem - visas šīs komandas nodrošinājušas vietu astotdaļfinālā. Savukārt Igaunija un Ukraina ar vienu uzvaru piecos mačos palika ārpus izslēgšanas spēlēm.

VIDEO: Spēles labākie momenti 

Latvijas izlase pirmajā spēlē sestdien turnīra ievadā ar 78:67 pārspēja Beļģiju, bet dienu vēlāk ar 49:68 piekāpās Lietuvai, aizvadot savu mazrezultatīvāko cīņu Eiropas meistarsacīkstēs kopš neatkarības atgūšanas.

Uz uzvaru takas Latvija bija atgriezusies pirmdien, kad ar 72:65 sagādāja pirmo zaudējumu Čehijai, taču trešdien apakšgrupas mājiniece piedzīvoja vēl vienu neveiksmi, ar 74:75 piekāpjoties Ukrainai.

Tikmēr Igaunija pirmajos divos mačos cieta zaudējumus, vispirms ar 57:80 piekāpjoties Čehijai, bet pēc tam ar 55:84 zaudējot arī Beļģijai. Turpinājumā kaimiņi pirmdien ar 78:71 apspēlēja Ukrainu, bet trešdien ar 62:64 sīvā cīņā piekāpās Lietuvai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neretnieks uzvar Grand Prix maršrutā Rīgā

Svētdien, 16.jūnijā, skatītāju pilnu tribīņu priekšā spīdošu uzvaru Pasaules kausa Centrāleiropas zonas Rīgas posma Grand Prix maršrutā izcīnīja Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar Zan...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi