Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Par vērtīgāko Eiropas čempionāta basketbolistu atzīst čempiones Francijas līderi Pārkeru

Par Slovēnijā aizvadītā Eiropas čempionāta basketbola vīriešiem vērtīgāko spēlētāju nosaukts Francijas izlases līderis Tonijs Pārkers. 

Kā ziņots, Par Eiropas čempionvienību svētdien pirmoreiz vēsturē kļuva Francijas izlase, kas titula cīņā ar rezultātu 80:66 (19:22, 31:12, 18:16, 12:16) pieveica Lietuvas valstsvienību. Francija jau iepriekš bija tikusi pie septiņām Eiropas čempionāta godalgām, bet zeltu izcīnījusi pirmoreiz vēsturē. 

Pašlaik 31 gadu vecais Pārkers turnīru noslēdza kā tā rezultatīvākais spēlētājs, gūstot vidēji 19,7 punktus. Tāpat viņš izcēlās ar 52,6% metienu precizitāti no spēles un vidēji 3,3 rezultatīvām piespēlēm ik mačā. 

Iepriekš Francijas izlases rindās Pārkers 2005.gadā tika pie bronzas medaļas, bet 2011.gadā ieguva sudrabu. 

"Grūti aprakstīt, kā pašlaik jūtos. Mūsu ceļš līdz zeltam bija neticams," pēc uzvaras izteicās Pārkers. "Nogurumu jutu jau ceturtdaļfināla un pusfināla mačos, taču tituls ir izcīnīts. Pirms fināla treneris man teica, lai es uzticos saviem komandas biedriem. Viņam bija taisnība." 

"Pārkers Francijas izlasei atdeva tiks daudz laika un spēka visu šo gadu gaitā. Izcīnītais tituls ir loģiska viņa ieguldītā darba atmaksa, taču ceļš līdz tam nebija no vieglajiem," izteicies Francijas izlases galvenais treneris Vensāns Kolē. 

Turnīra simboliskajā izlasē līdzās Pārkeram aizsarga pozīcijā iekļauts slovēņu saspēles vadītājs Gorans Dragičs. Viņš palīdzēja mājiniekiem izcīnīt piekto vietu, gūstot vidēji 15,8 punktus (ceturtais labākais rādītājs turnīrā) un veicot 4,5 rezultatīvas piespēles (trešais labākais rādītājs turnīrā). 

Uzbrucēja pozīcijā simboliskajā izlasē iekļauts horvāts Bojans Bogdanovičs, kurš ar vidēji gūtiem 17,4 punktiem kļuva par sacensību otro rezultatīvāko spēlētāju. Savukārt līdzās viņam izlasē iebalsots lietuvietis Lins Kleiza, kurš turnīra gaitā iekrāja 11,4 punktus un 5,0 atlēkušās bumbas. 

Savukārt centra pozīcijā simboliskajā izlasē iekļauts spānis Marks Gasols, kurš tika pie vidēji gūtiem 13,9 punktiem un 7,8 atlēkušajām bumbām, kas bija labākie rādītāji komandā. 

Kā ziņots, spēlē par trešo vietu iepriekšējo divu turnīru spēcīgākā vienība Spānija ar 92:66 sagrāva Horvātiju.

Latvijas izlase turnīru noslēdza 11.vietā, tomēr palika tikai viena panākuma attālumā no sacensību ceturtdaļfināla.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalījās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Iepriekšējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nebija spējusi izkļūt no apakšgrupas, bet šoreiz palika vien panākuma attālumā no iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi