Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Porziņģis apstiprina dalību Pasaules kausā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sarunā ar savas jaunās komandas Bostonas Celtics preses dienestu apstiprinājis dalību šī gada Pasaules kausa izcīņā.

"Esmu priecīgi satraukts par šo iespēju," par spēlēšanu FIBA Pasaules kausa finālturnīrā sacīja latviešu basketbolists. "Spēlēt izlasē un uzvilkt valstsvienības formu vienmēr ir liels lepnums. Mēs pirmo reizi vēsturē spēlēsim Pasaules kausā. Tas ir satraucoši."

Savukārt par gaidāmo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu un maiņas darījumu, kurā latvietis nonāca "Celtics", Porziņģis sacīja, ka izvēle spēlēt Bostonā bijusi viegla un būs aizraujoši doties laukumā ar Džeilenu Braunu un Džeisonu Teitamu.

"Esam viena vecuma un tas ir labs vecums basketbolam, jo esam nobriedušāki, sākam redzēt spēli savādāk, mainās prioritātes un domāju, ka var izveidoties perfekta kombinācija," par jaunajiem partneriem sacīja 27 gadus vecais liepājnieks.

Porziņģis "Celtics" sastāvā nonāca trīs komandu darījumā, kurā bija iesaistīta viņa iepriekš pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" un Memfisas "Grizzlies". Sākotnēji izziņotais maiņas darījums gan nojuka.

"Jau taisījos iet gulēt un vienā brīdī uzzināju, ka darījums nav izdevies. Apmēram plkst.4 tomēr aizgāju gulēt, un, kad pamodos, uzzināju, ka darījums tomēr ir noslēgts," pagājušās nedēļas notikumus atcerējās Porziņģis.

Porziņģim līgumā palicis viens gads un "Celtics" ģenerālmenedžeris Bredlijs Stīvenss atzīmēja, ka arī tas kaut kad ar viņu tikšot pārrunāts. Stīvenss uzsvēra, ka komandai patīk Porziņģis un tā, iespējams, vēlētos viņu Bostonā redzēt arī turpmāk.

Savukārt "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla uzsvēra, ka redz, kādā veidā Porziņģis var iekļauties komandas identitātē.

"Kristapa spēle ar muguru pret grozu stiprinās mūsu uzbrukumu tajās pozīcijās, kas iepriekš bijušas problemātiskas," teica Mazulla, uzsverot, ka Porziņģis spēcinās komandu ne tikai laukumā, bet arī ģērbtuvē.

Aizvadītajā sezonā Porziņģis 65 spēlēs vidēji mačā guva 23,2 punktus, kas ir viņa sezonas rekords, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,5 metienus. Pirms Vašingtonas "Wizards" latvietis pārstāvēja arī Dalasas "Mavericks" un Ņujorkas "Knicks" komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi