Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Porziņģis: Esmu šeit, lai padarītu šo komandu labāku

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Bostonas Celtics komandai pievienojies ar mērķi padarīt to labāku, ceturtdien notikušajā preses konferencē uzsvēra Porziņģis.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Porziņģis trīs komandu maiņas darījumā nonāca "Celtics" rindās un spēlēs vienībā, kas ir viena no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) titula pretendentēm.

"Šis man bija viegls lēmums, nav daudz ko teikt. Iespēja spēlēt šādā komandā un tai palīdzēt kļūt labākai ļoti atviegloja šo lēmumu," uzsvēra Porziņģis.

Latvijas basketbolistam būs iespēja spēlēt kopā ar tādām līgas zvaigznēm kā Džeilenu Braunu un Džeisonu Teitamu. "Ceru, ka ar savām prasmēm un talantu palīdzēšu noņemt spiedienu no viņiem. Esmu šeit, lai padarītu šo komandu labāku," atzīmēja Porziņģis, kurš minēja, ka spēlēšana kopā ar Braunu un Teitamu arī viņam var pavērt iespējas uzbrukumā.

Nonākšana "Celtics" komandā likusi Porziņģim arī apjaust, cik patiesībā daudz viņam pietrūkusi atrašanās uz lielās skatuves. "Dalasā bija lieliski, tāpat kā Vašingtonā, taču šajā komandā jūtu pavisam citu degsmi," teica Porziņģis.

Iepriekšējā karjerā klubos un izlasē Porziņģis spēlējis ar 6.numuru, bet "Celtics" komandā viņam bija jāizvēlas cits numurs un latvietis lēma, ka turpmāk spēlēs ar 8. "Bija tikai daži numuri, kas pieejami. Izvēle bija starp dažiem viencipara skaitļiem - 4 vai 8, un es izvēlējos 8," atklāja Porziņģis.

Latvijas basketbolists arī pauda, ka aizvadījis savu labāko sezonu karjerā un juties labi gan fiziski, gan mentāli. "Ieguldītais darbs atmaksājās, jūtu, ka mans ķermenis kļuva nobriedušāks un ceru, ka priekšā ir vēl vairāki labi gadi," stāstīja Porziņģis.

Liepājnieks līdz šim tikai divās sezonās piedalījies izslēgšanas turnīrā, kopā ar Dalasas "Mavericks" aizvadot desmit "play-off" mačus.

"Esmu bijis izslēgšanas turnīrā un zinu, kā tas ir. Regulārajā čempionātā jāveido kopējā ķīmija, uz kuru varam balstīt savu spēli izslēgšanas turnīrā," par spēlēšanu komandā, kas "play-off" cīnījusies deviņas sezonas pēc kārtas, teica Porziņģis.

Porziņģis "Celtics" sastāvā nonāca trīs komandu darījumā, kurā bija iesaistīta viņa iepriekš pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" un Memfisas "Grizzlies". Sākotnēji izziņotais maiņas darījums gan nojuka.

"Jau taisījos iet gulēt un vienā brīdī uzzināju, ka darījums nav izdevies. Apmēram plkst.4 tomēr aizgāju gulēt, un, kad pamodos, uzzināju, ka darījums tomēr ir noslēgts," pagājušās nedēļas notikumus atcerējās Porziņģis.

Porziņģim līgumā palicis viens gads un "Celtics" ģenerālmenedžeris Bredlijs Stīvenss atzīmēja, ka arī tas kaut kad ar viņu tikšot pārrunāts. Stīvenss uzsvēra, ka komandai patīk Porziņģis un tā, iespējams, vēlētos viņu Bostonā redzēt arī turpmāk.

Savukārt "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla uzsvēra, ka redz, kādā veidā Porziņģis var iekļauties komandas identitātē.

"Kristapa spēle ar muguru pret grozu stiprinās mūsu uzbrukumu tajās pozīcijās, kas iepriekš bijušas problemātiskas," teica Mazulla, uzsverot, ka Porziņģis spēcinās komandu ne tikai laukumā, bet arī ģērbtuvē.

Aizvadītajā sezonā Porziņģis 65 spēlēs vidēji mačā guva 23,2 punktus, kas ir viņa sezonas rekords, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,5 metienus. Pirms Vašingtonas "Wizards" latvietis pārstāvēja arī Dalasas "Mavericks" un Ņujorkas "Knicks" komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi