Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rodions Kurucs: Vācijai ir ļoti maz vājo vietu

Latvijas vīriešu basketbola izlases nākamajai pretiniecei Vācijai, ar kuru latvieši tiksies Pasaules kausa ceturtdaļfinālā, ir maz vājo vietu, sarunā ar aģentūru LETA izcēla Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.

Trešdien Latvijas basketbolisti Pasaules kausa ceturtdaļfinālā spēkosies ar Vāciju, kas līdz šim uzvarējusi visās piecās aizvadītajās spēlēs.

"Noteikti būs grūta spēle. Vācijai ir ļoti maz vājo vietu. Protams, katrai komandai ir kaut kādas vājās vietas, bet viņiem to ir daudz mazāk salīdzinot ar komandām pret kurām spēlējām iepriekš. Tā būs sīva cīņa, bet arī mēs esam sagatavojuši, ko likt viņiem pretī," teica basketbolists.

Vācijas izlases līderis ir saspēles vadītājs Deniss Šrēders, kurš katrā spēlē vidēji izcēlies ar 19,8 punktiem un 6,8 rezultatīvām piespēlēm. Kuruca uzdevums iepriekšējos mačos bija segt aizsardzībā komandu līderus un arī pret Vāciju viņa pienākumi pret Vāciju nemainīsies.

"Mani sagaida ļoti smags darbiņš, jo, visticamāk, segšu Denisu. Treneri ir izdarījuši ļoti labu darbu, izpētot pretiniekus, ir sagatavots plāns un domāju, ka tas varētu arī nostrādāt," norādīja Kurucs, kurš sīkākas detaļas par spēles plānu neatklāja.

Viņš izcēla, ka latviešiem pret Vāciju jāizmanto sava mobilitāte gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. "Aizsardzībā viņi laterāli kustās ļoti slikti. Vēl mēs varētu izmantot auguma pārsvaru atsevišķās situācijās. Uzbrukumā jāuzliek labi bloki un tad jāizmanto auguma pārsvars tuvāk grozam," piebilda basketbolists.

Tāpat Kurucs uzsvēra, ka abu komandu spēlētāji ir daudzpusīgi, kas padara abu vienību spēles stilus līdzīgus.

"Šodien skatoties treneru sagatavoto video, arī to sapratu, ka esam līdzīgas komandas. Viņiem arī visi ir principā metēji, kuri var spēlēt gan apakšā zem groza, gan ārā. Vienīgā atšķirība varētu būt tas, ka esam labāki aizsardzībā, kas mums ir lielāks bonuss. Aizsardzībā varam mainīties visu laiku un visi spēlētāji var nosegt katru pozīciju," skaidroja basketbolists.

Pasaules kausa finālturnīrs noslēgsies 10.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi