Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sezonu ar uzvarām Latvijas-Igaunijas līgā uzsāk VEF Rīga un Ventspils

Ventspils un VEF Rīga trešdien ar pārliecinošu uzvaru startēja Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonā.

"Ventspils" Kurzemes derbijā viesos ar 97:46 (33:5, 31:10, 14:14, 19:17) sagrāva "Liepāju", pamatus panākumam ielikdami jau pirmajā ceturtdaļā, kurā pretiniekiem atļāva gūt vien piecus punktus.

Uzvarētāju labā "double-double" Ronaldam Zaķim, kurš sakrāja 24 punktus un 11 atlēkušās bumbas, Linardam Jaunzemam 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, Jānim Bērziņam 12 punkti un astoņas bumbas zem groziem, bet Raienam Luteram pa 11 punktiem un atlēkušajām bumbām. Liepājniekiem tikai Kristaps Pļavnieks gūtajos punktos sasniedza ar diviem cipariem rakstāmu skaitli. Viņam 15 punkti.

  

Viesi sāka ar 10:0 izrāvienu, ko ar precīzu trīspunktu metienu pabeidza Zaķis, un turpinājumā jautājumi par spēles uzvarētāju vairs neradās.

Liepājniekiem tas bija jau otrais zaudējums savā laukumā, svētdien ar 65:81 piekāpjoties Rakveres "Tarvas" vienībai. Savukārt ventspilnieki pagājušajā nedēļā cīnījās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) kvalifikācijā, taču pamatturnīrā neiekļuva.

Liepājas komanda starpsezonā papildināja sastāvu ar tādiem zināmiem spēlētājiem kā Andrejs Šeļakovs, Anrijs Miška un Kristaps Pļavnieks, bet galvenā trenera pienākumus no Artūra Štālberga pārņēma Kristaps Zeids.

Tikmēr Ventspils vienības sastāvu veido Māris Gulbis, Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolisti Vess Vašpuns un Raiens Luters.

Savukārt "VEF Rīga" tajā pašā laikā "Elektrum" Olimpiskajā centrā ar 88:58 (17:18, 30:18, 19:12, 22:10) sagrāva "Latvijas Universitāti", abām komandām aizvadot pirmo maču sezonā.

Kristijans Krajina uzvarētāju rindās guva 15 punktus, Artūrs Kurucs sakrāja 12 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, un tikpat punktus guva arī Jānis Blūms, Robertam Stumbrim apstājoties pie 11 punktiem. Viesiem 23 punkti un septiņas bumbas zem groziem Renāram Birkānam, kuram ar 11 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Jānis Gertners.

Visu pirmo ceturtdaļu studenti kā līdzīgs ar līdzīgu cīnījās ar Latvijas čempioniem, taču pēc uzvarētām pirmajām desmit minūtēm otrās ceturtdaļas sākumā ar divpunktu metienu "VEF Rīga" vadībā izvirzīja Krajina - 19:18, un vadību komanda vairs ne uz brīdi pretiniekiem neatdeva.

"VEF Rīga" starpsezonā papildinājusi sastāvu ar tādiem pazīstamiem latviešu basketbolistiem kā Jāni Blūmu un Artūru Kurucu, bet pārbaudes spēlēs sevi labi apliecinājuši jaunie leģionāri Kristijans Krajina, Lesters Metfords, Aleksandrs Madsens un Ronalds Karijs.

Vissīvākā trešdien sanāca spēle Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ar 68:73 (16:14, 16:13, 22:20, 14:26) piekāpās Raplas "Avis Utilitas" basketbolistiem.

Mājinieku rindās 18 punkti, deviņas rezultatīvas piespēles un četras pārtvertas bumbas Edmundam Elksnim, 16 punkti Valteram Vēverim un "double-double" - 10 punkti un 14 atlēkušās bumbas - Klāvam Dubultam. Viesiem 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas Montejam Glenam.

33. minūtē pēc diviem precīziem Roberta Blumberga soda metieniem mājinieki panāca 62:52 savā labā, taču spēka līdz mača beigām nepietika. Viesi guva 12 punktus pēc kārtas, galotnē svinot panākumu.

Valmieriešiem šis bija sezonas otrais zaudējums- svētdien viņi zaudēja Pērnavas "Sadam" vienībai ar 64:89.

Dienas ceturtajā mačā panākumu sezonas pirmajā spēlē izcīnīja arī Roberta Štelmahera vadītā "Kalev/Cramo", kas savā laukumā pārliecinoši ar 93 : 67 (25:14, 18:23, 17:16, 33:14) apspēlēja "Valka/Valga" vienību, taču viesi trīs ceturtdaļas sīvi pretojās.

Aigars Šķēle nedaudz vairāk nekā 26 minūtēs uzvarētāju labā guva deviņus punktus, bet rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Martins Pāsoja. Viesu rindās trīs punkti Elvim Šukterim, divi - Rodrigo Būmeisteram, bet rezultatīvākais ar ar 20 punktiem bija Branko Jereminovs.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev/Cramo", "Tartu Ulikool", "Rapla", "Taltech", "Parnu Sadam", "Valga/Valka", "TLU Kalev" un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi