Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Šteinberga: Kad varējām gūt pārsvaru, svarīgās epizodēs neizmantojām savas iespējas

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības uzbrucējas Aija Putniņa un Anete Šteinberga bija vienisprātis ar komandas galveno treneri Mārtiņu Zībartu, par to, ka Eiropas čempionāta pirmajā spēlē pret Krieviju lielā mērā bijušas izšķirošas pirmā puslaika beigas, kad pretinieces veica trīspadsmit punktu izrāvienu, ziņo Diena no Prāgas. Tiesa, komandas saspēles vadītāja un šīs spēles rezultatīvākā spēlētāja Elīna Babkina norādīja, ka arī beigās bija gana daudz iespēju panākt lūzumu.

“Neveiksmīgās puslaika beigas iegāza. Pašas neko neiemetām, un tas mazliet, neteiktu, ka mazināja pārliecību, bet visu situāciju padarīja daudz grūtāku. Pēc tam, otrajā puslaikā, pārsvars jau visu laiku bija viņām,” atzina uzbrucēja Aija Putniņa. Viņas kolēģe Anete Šteinberga norādīja, ka izšķirošajos brīžos liels faktors bijis pretinieču auguma pārsvars, kas ļāva krievietēm gūt daudz otrās iespējas punktus. “Mums gan arī bija brīži, kad varējām gūt pārsvaru, taču svarīgās epizodēs neizmantojām savas iespējas, un tur krievietes arī dabūja savu pārsvaru,” teica Šteinberga. Viņa piekrita, ka labi izdevusies cīņa par atlēkušajām bumbām uzbrukumā, taču uzsvēra, ka to līdz galam neizdevās izmantot: “Īpaši jau spēles beigās pēc šādām izcīnītām bumbām nespējām savākties, lai realizētu savus metienus. Mums pietika labu situāciju, taču bija arī daudz haotisku lēmumu visas spēles gaitā.”

Saspēles vadītāja Elīna Babkina piekrita, ka puslaika beigas bija nozīmīgs faktors, tomēr iebilda, ka tas nebija izšķirošais brīdis spēlē: “Spēle rit četrdesmit minūtes, turklāt mēs jau tikām pretiniecēm klāt. Beigās bija situācijas, kad cīņa par uzvaru sākās praktiski no jauna, taču neizmantojām savu iespēju. Visām, sākot jau ar mani pašu, vairāk jāstrādā uz pretinieču atbloķēšanu cīņā par atlēkušajām bumbām, jo tieši tā mūs šodien iznīcināja.”

Aija Putniņa atzina, ka metienu (ne)precizitātē sava loma bijusi arī uztraukumam: “It kā tam tā nevajadzētu būt. Esam pieredzējušas spēlētājas, kuras tam visam jau daudz reižu gājušas cauri, tomēr jāatzīst, ka šādos turnīros pirmās spēles vienmēr rada kaut kādu papildus nervozitāti.” Viņai paticis, kā komanda nospēlējusi aizsardzībā, sevišķi jau spēles sākumā. “Pārķērām bumbas, izcīnījām daudz atlēkušo bumbu. Tikai jāiemet to bumbu grozā, kad ir labas situācijas,” rezumēja spēlētāja. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi