Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Šteinbergai Čehijas zelts, Niedola tiek pie sudraba Vācijā

Latvijas izlases basketboliste Anete Šteinberga (att.) trešdien kļuva par Čehijas čempioni.

Finālsērijas trešajā mačā Šteinbergas pārstāvētā Prāgas ZVVZ USK komanda trešdien savā laukumā ar 71:43 (15:12, 17:11, 14:8, 25:12) uzveica Nymburk vienību, sērijā līdz trim panākumiem gūstot pārliecinošu virsroku ar 3-0.

Tiesa, izšķirošo pārsvaru Prāgas klubs sev nodrošināja spēles otrajā pusē, jo vēl tās pirmajā daļā pretinieces izrādīja cienījamu pretestību. Trešās ceturtdaļas vidū Nymburk atpalika tikai par četriem punktiem (30:34), bet atlikušajā laikā ZVVZ USK pārliecinoši apspēlēja sāncenses un nodrošināja sev kārtējo čempiontitulu.

Gana nozīmīga loma noslēdzošajā sērijas mačā bija arī Šteinbergai, kura guva desmit punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Latvijas basketboliste šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 15 sekundes, grozā raidot divus no astoņiem divpunktniekiem, kā arī sešus no sešiem "sodiņiem". Tiesa, visi trīs Šteinbergas tālmetieni nebija precīzi. Latvietes rēķinā šajā mačā arī divas kļūdas, viena pārtverta bumba, piecas piezīmes, kas cīņu lika noslēgt priekšlaicīgi, un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Jau vēstīts, ka sērijas pirmajā spēlē Prāgas vienība uzvarēja ar rezultātu 82:44, bet otrajā mačā vēlreiz pieveica pretinieces ar 81:56.

Par Čehijas čempionu Prāgas klubs kļuvis jau sesto gadu pēc kārtas un devīto reizi kopumā.

Niedolai Vācijas sudrabs 

Tikmēr vēl viena Latvijas basketboliste Sabīne Niedola trešdien tika pie Vācijas čempionāta sudraba godalgas.

Vācijas nacionālā čempionāta finālsērijas trešajā spēlē Niedolas pārstāvētā Zārluī Royals komanda izbraukumā ar 49:81 (12:19, 12:14, 13:17, 12:31) cieta sagrāvi pret Vaserburgas TSV 1880, kas sērijā līdz trim uzvarām izcīnīja panākumu ar 3-0 un ceturto gadu pēc kārtas kļuva par valsts čempionēm.

Niedola šajā mačā guva 13 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, noformējot sev "double-double".

Latviete laukumā pavadīja 34 minūtes un 34 sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks komandā, iemeta piecus no 16 divpunktu metieniem un trīs no četriem "sodiņiem", bet viņas vienīgais tālmetiens nebija precīzs.

Tāpat Niedolas rēķinā viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, trīs kļūdas un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Jau vēstīts, ka sērijas pirmajā spēlē, Niedolai gūstot 15 punktus, Royals cieta zaudējumu ar rezultātu 71:75, kamēr otrajā mačā Zārluī komanda piedzīvoja neveiksmi ar 58:68, bet latviete šajā cīņā atzīmējās ar 12 punktiem.

Vaserburgas komanda šosezon vietējā čempionātā tā arī necieta nevienu zaudējumu, izcīnot 29 panākumus tikpat mačos.

Babkina palīdz  Pēčai tikt pie bronzas Ungārijā

Visbeidzot, Elīna Babkina un viņas pārstāvētā Pēčas Pinkk 424 komanda trešdien izcīnīja Ungārijas čempionāta bronzas godalgas.

Bronzas sērijas trešajā - izšķirošajā - mačā Pinkk 424 izbraukumā ar 67:59 (19:17, 16:15, 17:13, 15:14) uzvarēja Miškolcas Aluinvent DVTK komandu, sērijā līdz diviem panākumiem gūstot virsroku ar 2-1.

Babkina šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes, kuru laikā guva 14 punktus, tādējādi kļūdama par rezultatīvāko basketbolisti komandā. Latviete trāpīja piecus no astoņiem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus, bet viņas vienīgais tālmetiens lidoja grozam secen.

Tāpat Babkinas rēķinā četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viena kļūda, trīs piezīmes un četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Jau vēstīts, ka sērijas pirmajā mačā Babkina guva astoņus punktus, bet Pinkk 424 piedzīvoja zaudējumu ar 53:66. Savukārt otrajā mačā latviete arī guva 14 punktus, kamēr komanda guva panākumu ar 62:55.

Pinkk 424 ceturtdaļfināla sērijā ar 2-1 pārspēja citu Pēčas pilsēta klubu PEAC, bet pusfinālā sērijā ar 0-2 piekāpās Šopronas "Euroleasing".

Regulārajā čempionātā ar 12 uzvarām 18 spēlēs Pinkk 424 komanda Ungārijas čempionāta kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu, kamēr ar 16 panākumiem labākā bija Euroleasing.

Kā zināms, 27 gadus vecā Babkina janvāra vidū pievienojās Pinkk 424 komandai, līdz tam šosezon basketboliste bija bez kluba.

Babkina ir trešā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi Pēčas vienības rindās, jo 2012./13.gada sezonā to darīja Aija Brumermane, bet iepriekšējās sezonas pirmo pusi šajā klubā aizvadīja Aija Putniņa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi