Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Štelmahers: Latvijas izlases basketbolistiem spēlēt savās mājās notiekošajā Eiropas čempionātā būs liela atbildība

Latvijas vīriešu basketbola izlasei spēlēt nākamgad savās mājās gaidāmajā Eiropas čempionātā būs liela atbildība, jo līdzjutēji no komandas gaidīs uzvaras, sarunā ar aģentūru LETA sacīja bijušais valstsvienības saspēles vadītājs Roberts Štelmahers, kurš tagad ir valsts labākās komandas Ventspils galvenais treneris.

Kā zināms, Latvija pirmdien ieguva tiesības nākamgad rīkot vienas Eiropas čempionāta apakšgrupas turnīru. Paredzams, ka viss turnīrs risināsies no 5. līdz 20.septembrim, bet spēles Latvijas galvaspilsētā Arēnā Rīga notiks no 5. līdz 10.septembrim.

Pa vienai grupai spēles aizvadīs arī Francijas pilsētā Monpeljē, Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā un Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, savukārt izšķirošie mači notiks Francijas pilsētā Lillē.

"Latvijai uzņemt Eiropas čempionātu ir liels gods. Protams, pie šādas iespējas tikt ir ļoti grūti, tas sākās ar dažādu jauniešu čempionātu rīkošanu Latvijā. Tādējādi pierādījām, ka varam uzņemt šādus turnīrus un būt līdzvērtīgi ar citām lielvalstīm," izteicās Štelmahers. "Iespējams, mēs, kuri nav saistīti ar nākamā gada Eiropas čempionāta rīkošanas tiesību izcīnīšanu, nemaz neapzināmies, cik smags darbs tajā ieguldīts. To īsti nemaz nevar vienā dienā apjēgt."

"Pats Latvijas izlases rindās esmu spēlējis Eiropas čempionātos un varu teikt, ka pašiem basketbolistiem sajūtas šādos turnīros ir fantastiskas. Arī Rīgai tas noteikti dos lielu labumu. Kad pats vēl spēlēju, tā īsti nemaz neiedomājos, kā būtu, ja Latvijā notiktu Eiropas čempionāts basketbolā. Protams, kad pie mums sāka rīkot jauniešu čempionātus, tādas domas pamazām sāka piemeklēt. Turklāt, ja jau pirms trim gadiem pieaugušo Eiropas čempionāts bija Lietuvā, kāpēc tas nevarētu būt arī pie mums," pauda Štelmahers.

Bijušais Latvijas izlases basketbolists atzina, ka, iespējams, turnīrs Rīgā spēlētājiem būs pavisam jauna motivācija, lai pievienotos izlasei un tai neatteiktu. "Domāju, ka priekšroka tiks dota spēlētājiem, kuri šovasar spēlēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, bet tiem, kuri atteicās, nākamgad būs sevi jāpierāda divkārt vairāk, lai tiktu sastāvā."

"Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska spēles stils ir pielāgots katra basketbolista stiprajām pusēm. Treneri ne vienmēr uzspiež savu stilu, drīzāk izmantojot spēlētāju trumpjus," piebilda Štelmahers.

Kā zināms, Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā uzvarēja visās sešās spēlēs, kvalificējoties astotajam finālturnīram pēc kārtas.

"Latvijas valstsvienība sekmīgi spēlē jau vairākus gadus - tas nav tikai šogad. Jau pirms trim gadiem Eiropas čempionātā, kad tika ciesti zaudējumi visās piecās spēlēs, Latvija cīnījās līdzvērtīgi ar spēcīgiem pretiniekiem, kuri galotnēs izrādījās veiksmīgāki. Pērn bijām ļoti tuvu, lai kvalificētos Pasaules kausa izcīņai. Nākamā gada Eiropas čempionāts būs lielā iespēja. Svarīgi, lai basketbolistiem nebūtu savainojumu, taču nevajag arī sasapņoties. Spēlēt savās mājās būs liela atbildība, jo līdzjutēji no komandas gaidīs tikai un vienīgi uzvaras," uzskata Štelmahers.

Nākamā gada Eiropas čempionātā norisināsies atlase 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Automātiski Olimpiādei kvalificēsies abas turnīra finālistes, bet trešās, ceturtās, piektās un sestās, turklāt, iespējams, arī septītās vietas ieguvējas iegūs iespēju piedalīties kvalifikācijas turnīrā.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi