Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Strēlniekam pieci punkti Žalgiris uzvarā pār Kuruca pārstāvēto Baskonia

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas 13.kārtas spēlē un kopā ar Kauņas Žalgiris komandu svinēja uzvaru.

"Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 72:68 (21:19, 19:13, 11:14, 21:22) guva virsroku pār Artūra Kuruca pārstāvēto Vitorija "Baskonia".

Strēlnieks ceturtdien spēlēja 28 minūtes un 41 sekundi, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un iekrāja četrus efektivitātes koeficienta punktus.

Kurucs trīs minūšu un 28 sekunžu laikā metienus pa grozu neizpildīja, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu un divreiz pārkāpa noteikumus.

"Žalgiris" rindās ar 13 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Luks Lekavičs, bet pa desmit punktiem guva Džošs Nebo un Mants Kalnietis, kuriem bija attiecīgi sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Tailers Kavano pievienoja deviņus punktus un deviņas atlēkušās bumbas.

Viesiem 13 punktus guva un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Stīvens Enohs, 12 punkti bija Simonem Fontekjo, bet 11 punkti un sešas rezultatīvas piespēles bija Džeisonam Greindžeram. Lietuvas basketbola audzēkņi Tads Sedekerskis un Roks Giedraitis guva septiņus un sešus punktus.

"Žalgiris" ar trīs uzvarām 13 mačos joprojām ir pēdējā starp 18 komandām, bet "Baskonia" ar četriem panākumiem ir 16.pozīcijā.

Citā mačā par Eirolīgas visu laiku vērtīgāko spēlētāju kļuva Nando de Kolo, kurš palīdzēja Stambulas "Fenerbahce Beko" mājās ar rezultātu 96:86 (16:18, 24:24, 23:21, 33:23) pārspēt "Monaco".

De Kolo šajā mačā iekrāja 14 efektivitātes koeficienta punktus, Eirolīgas karjerā šajā rādītājā sasniedzot 4184 punktus, kas ir par vienu vairāk nekā nesen karjeru beigušajam Vasilim Spanulim. Trešais ar 4009 efektivitātes punktiem ir Pauļus Jankūns no "Žalgiris" vienības.

De Kolo spēli pabeidza ar 15 punktiem un bija trešais rezultatīvākais komandā. Ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Jans Veselijs, bet 18 punktus guva Marko Guduričs. Produktīvu sniegumu demonstrēja arī Pjerrija Henrijs - viņam 13 punkti, sešas atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles un piecas pārtvertas bumbas.

Pretiniekus no zaudējuma neglāba Maika Džeimsa 31 gūtais punkts. Vēl 15 punktus pievienoja Jakuba Ouatara.

Spraigā cīņā pie uzvaras tika arī Madrides "Real", kas savu līdzjutēju priekšā ar rezultātu 72:70 (20:18, 17:20, 13:21, 22:11) uzveica Telavivas "Maccabi".

Uzvaru madridiešiem trīs sekundes pirms pamatlaika beigām izrāva Geršons Jabusele. Viņš un Tomā Ertels bija rezultatīvākie "Real" komandām, katram izcīnot pa piecām atlēkušajām bumbām un Ertelam pievienojot arī piecas rezultatīvas piespēles. Volters Tavarešs guva deviņus punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet 11 punkti bija Vensānam Puarjē.

Izraēlas komandā 14 punktus guva Skotijs Vilbekins, bet pa desmit punktiem guva Ante Žižičs un Kīnens Evanss.

Uzvaru ceturtdien svinēja arī Maskavas CSKA, kas mājās ar 97:77 (31:22, 22:16, 22:16, 22:23) bija pārāka pār Atēnu "Panathinaikos".

Maskaviešiem ar 17 punktiem un 13 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Aleksejs Šveds, bet pa 16 punktiem guva Semjons Antonovs un Vils Klaibērns. Grieķijas klubā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Okaro Vaits, bet 14 punktus guva un deviņas bumbas zem groziem izcīnīja Georgs Papajannis.

Vēl ceturtdien Minhenes "Bayern" savā laukumā uzvarēja Vilērbānas ASVEL ar 73:65 (12:20, 27:18, 19:16, 15:11).

Minheniešiem ar 19 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Ogustains Rabits, kamēr 18 punktus guva un astoņas bumbas zem groziem izcīnīja Vladimirs Lučičs. Viesiem 14 punktus guva Elije Okobo.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi